Haberler

Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Hükümetleri döneminde ülkenin biyolojik zenginliğinin korunması amacıyla önemli adımlar atıldığını belirterek, "'Nuh'un Gemisi-Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı' ve 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' sayesinde bu alandaki zenginliğimiz koruma altına alınmıştır.

Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Hükümetleri döneminde ülkenin biyolojik zenginliğinin korunması amacıyla önemli adımlar atıldığını belirterek, "'Nuh'un Gemisi-Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı' ve 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' sayesinde bu alandaki zenginliğimiz koruma altına alınmıştır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs'ın Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü olduğunu belirterek, ülkenin biyolojik zenginliğini korumak için çaba sarf eden herkese teşekkür etti.

Ülkelerin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin, sürdürülebilir kalkınmadaki başarısının da bir göstergesi olduğuna işaret eden Karaaslan, Türkiye'nin de hem tür hem genetik hem de ekosistem seviyelerinde yüksek çeşitliliğe sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'ni, 5 Haziran 1992'de imzaladığını ve sözleşmeye 193 ülkenin taraf olduğunu anlatan Karaaslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ülke olarak eşsiz güzellikteki biyolojik zenginliğimizin korunması maksadıyla, Ak Parti Hükümetleri döneminde çeşitli projeler ve düzenlemeler ile biyoçeşitliliğimizin muhafazası için önemli adımlar atılmıştır. 'Nuh'un Gemisi-Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı' ve 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' sayesinde bu alandaki zenginliğimiz koruma altına alınmıştır. Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi kapsamında 2014 yılında 41 ilde halka ve kolluk birimlerine yönelik Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından basılı ve görsel eğitim materyalleri hazırlanmış ve bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır, 2015 yılında bu çalışmalar tüm illere yaygınlaştırılarak devam etmektedir."

Çiğdem Karaaslan, biyoçeşitliliğin korunması adına 51 ilde seminer düzenlendiğini, ilçe ve köylerde çeşitli çalışmalar yapıldığını aktararak, "İktidarlarımız süresince gerek çevre, gerekse orman ve su alanlarında ülkemizin sahip olduğu zenginliklerin korunması için kurumlar arası ve kapsamlı işbirlikleri gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Çiğdem Karaaslan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title