Haberler

Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" 8 Mart'ta Başlayacak

Bursa Devlet Tiyatrosunun düzenlediği festival, 8 22 Mart'ta yapılacak BDT Sanat Yönetmeni ve Müdürü Bayraktutan: "Festivalde 9 Balkan ülkesinden tiyatro toplulukları ile 5 yerli grup, oyunlarını sahneleyecek"

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) tarafından organize edilen "Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", 8- 22 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Tiyatronun sanat yönetmeni ve müdürü Arzu Tan Bayraktutan, tiyatro binasında düzenlediği basın toplantısında, bu sene ilk kez yapılacak festivalin programının belirlendiğini bildirdi.

Festivalin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatrolarının en prestijli platformlarından biri olacağına inandıklarını belirten Bayraktutan, şöyle konuştu.

"Festivalde 9 Balkan ülkesinden tiyatro toplulukları ile 5 yerli grup, oyunlarını sahneleyecek. Balkanlar'dan bakınca Bursa bir şehirden çok daha ötesi, güvenli bir liman, gövdesini siper etmiş ulu bir çınar. Bursa'dan bakınca da Balkanlar, sadece bir coğrafi bölge değil, kalbin öte yarısı. İki sevgili, et ve tırnak, Bursa'da Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde buluşuyor. 8 Mart'tan 22 Mart'a kadar Bursa, içinde özlem, hasret ve vuslat olan bir festivale ev sahipliği yapacak."

Festival programı

Makedonya grubunun sahneleyeceği "Matmazel Julie" oyunuyla 8 Mart'ta açılışı yapılacak festival kapsamında aynı gün Heykel-Cumhuriyet Caddesi-Atatürk Caddesi güzergahında kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Kutlamalar, sürprizler ve özel ekiplerin gösterilerine yer verilecek bu günün ardından festival süresince yerli ve yabancı tiyatro gruplarınca şu oyunlar sahneye konulacak:

Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu (Matmazel Julie), Üsküp Arnavut Tiyatrosu (Ölü Ordunun Komutanı), Hırvatistan Dubrovnik Şehir Tiyatrosu (Karamazov Kardeşler), Sırbistan Ludum Ludum Tiyatrosu (Gerçekleşmiş Düşün İçinde Yaşanmaz), Bursa Devlet Tiyatrosu (Aşk Bir Şey Değildir), Eskişehir Şehir Tiyatroları (Troyalı Kadınlar), Romanya Ioan Slovici Tiyatrosu (Titanik Orkestrası), Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (Gulyabani), Bursa Devlet Tiyatrosu (Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler), Yunanistan Arena Tiyatrosu (Rüyalar), Erzurum Devlet Tiyatrosu (Meraki), Bulgaristan Varna Devlet Tiyatrosu (Dokuz Küsur), Bursa Devlet Tiyatrosu (Tek Kişilik Yaşam "Bedri Rahmi Eyüboğlu"), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (Türkiye Kayası), Sırbistan Belgrad Ulusal Tiyatrosu (VI. Henry), Kosova Priştine Şehir Tiyatrosu (Ne Nereye), Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (Taziye), Bursa Devlet Tiyatrosu (Rahvan Giden Atlılar), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (Kafesten Bir Kuş Uçtu "Guguk Kuşu").

Yabancı grupların oyunlarının replikleri, sahneye yerleştirilecek dev ekranlarda Türkçe alt yazılarla izleyicilere aktarılacak. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya 22 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title