Haberler

Ulus Tarihi Kent Merkezi Protokolü İmza Töreni

Ulus Tarihi Kent Merkezi Protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve SGK Başkan Vekili Murat Yazıcı’nın katılımıyla SGK Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve SGK Başkan Vekili Murat Yazıcı'nın katılımıyla SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi için Büyükşehir Belediyesi ile SGK arasında takas anlaşması imzalandı. İmza töreni öncesi konuşan Bakan Çelik, protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "Bildiğiniz gibi SGK bütün kurumlarımız önemli ama 77 milyonu direkt ilgilendirmesi açısından son derece önemli bir kurumumuz. 2006-2007 yılında başlayan reform süreçleriyle vatandaşımıza sosyal güvenlik hizmetlerinin bir çileye dönüştüğü dönemden bugüne gelişte çok önemli adımlar atıldı. Özellikle en yakın yerden sosyal güvenlik hizmetlerinin alınması konusunda büyük çabaları sarf ettik. Bugün itibariyle 505 Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüzde vatandaşlarımıza en yakın yerden hizmet verme imkanını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Memnuniyet yüzde 38-40'lardan yüzde 75'lere ulaşmış bulunuyor. SGK'nın bu açılımları, gayretleri, bu çabaları neticesinde. Bizim açımızdan bu protokole bakılınca biz Ankara'nın birçok yerinde onlarca yerinde Ankaralılara ve Türkiye'ye hizmet sunma gayreti içerisindeyiz. Bunun getirmiş olduğu çok ciddi sorunlar var. Ciddi problemler var. Hizmetin belli bir merkezden bir bütünlük içerisinde sürdürülmesi anlamında da derli toplu bir yer bulmak ve o yer üzerinde tüm birimlerimizi konuşlandırmak bugüne kadar ne yazık ki mümkün olmadı. Şimdi bu trampa neticesinde 120 metrekarelik bir merkez başkanlığı oluşturulacak ve artık onlarca yerden sürdürdüğümüz hizmetler bir merkezden sürdürme imkanını elde etmiş olacağız. Bu trampanın kurumumuz açısından da önem arz ettiğini belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"EGONUN YERİNE VERMEK ÜZERE TAPUYA GİTTİĞİMİZDE BİRDE BAKTIK Kİ EGO'NUN YERİ BİZİM ELİMİZDEN GİTMİŞ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te çok güzel ve tarihi bir konuda imza atacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben 21 seneden beri belediye başkanlığı yapıyorum Ankara'ya. 21 seneden beri hayalimiz özellikle Ulus Tarihi Kent Merkezinin yeniden tanzim edilmesi düzenlenmesi. Bunun içinde en önemli olan konu SGK elinde bulunan mevcut olan binaların Ankara Büyükşehir Belediyesine geçmesi. Bunun için çok çaba sarf ettik. Biz SGK ile Sayın Bakanımızın da talimatıyla anlaştık. Kendilerine EGO'nun yerini verecektik. EGO'nun yerine vermek üzere tapuya gittiğimizde birde baktık ki EGO'nun yeri bizim elimizden gitmiş. Tapudan elimizden uçu vermiş. Nereye gitmiş. Doğalgaz özelleşti biliyorsunuz Başkentgaz var. Başkentgaz'ı alanlar haberimiz olmadan bir anda Başkentgaz'ın avukatları tarafından tapuları alıp kendi üstlerine geçirmişler. Hemen tapuya itiraz ettik. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünü ayağa kaldırdık. Sağ olsun Sayın Genel Müdürün sayesinde tapumuzu geri aldık. Bunun nedeni şu; üzerinde kamu aczi olan bir yer kesinlikle devredilemez. Hiçbir şekilde o arazinin onların olması mümkün değil ama çok enteresandır. Bir ihtiyatlı tedbir kararı aldılar. Bu ihtiyatlı tedbir kararını 1,5 senedir kaldıramıyoruz. Çok enteresan kaldıramıyoruz, gücümüz yetmiyor. Hala bu mücadelemiz devam ediyor. Burayı alabilmek için. Onun için bir türlü bu işi gerçekleştiremedik çoktan anlaşmıştık. Arkasından Sayın Bakanımız talimat verdi. Yetkili arkadaşlarımız her iki taraftan bir araya geldiler."

"ORADAKİ ESNAFIMIZ BİZİ YARIN ÇIKARACAKLAR, SOKAKTA BIRAKACAKLAR DİYE EN UFAK BİR ENDİŞELERİ OLMASIN"

"Bizim yeni bir takım arazilerimizle Ulus'taki mevcut olan binaların takası gerçekleşmiş olacak" ifadesini kullanan Gökçek, "Ulus bizim can damarımız olan yer. Ankara'nın en büyük eksiği tarihi bir meydanı olmaması. Tarihini bırakın bizim meydanımız yok. Kızılay'ı bile yok etmişiz. Bizim dönemimizde değil tabi bizden önceki dönemlerde yok edilmiş. Onun için Ankara'ya bir meydan kazandırmak gerekiyor. Bunun içinde bu aldığımız yerlerle sorunu çözeceğiz. Burada en önemli olan konu Ulus esnafının durumu ne olacak. Anafartalar Çarşısı ve Ulus Çarşısında esnaflar var. Buradan peşinen söylüyorum. Onların sorunlarını çözmeden kesinlikle biz Ulus'ta herhangi bir şey yapmayız. Değişik alternatifler var. Ben kendileriyle de bir araya geleceğim. Ondan sonra da kendileriyle anlaştıktan sonra da ancak burada yeni bir tanzime geçeceğiz. Oradaki esnafımız bizi yarın çıkaracaklar sokakta bırakacaklar diye en ufak bir endişeleri olmasın. Onları ortada kesinlikle bırakmayacağız. Oradaki niyetimiz 4 binanın yıkılması ama bunun karşılığındaki oradaki esnafın da yeni iş yerlerine sahip olması. Bunu temin edeceğiz. Kendileriyle oturarak, uzlaşarak yapacağız" dedi.

"VERDİĞİMİZ 3 YERE KARŞI ULUS İŞ MERKEZİ, ANAFARTALAR İŞ MERKEZİ VE ULUS HALİNE KARŞILIK 9 TANE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GAYRİMENKUL ALIYORUZ"

SGK Başkan Vekili Murat Yazıcı ise "Sadece şehre kültürel ve turistik anlamda bir meydan kazandırmak değildi projenin içerisinde olmamızın amacı. Bizde kendi planlamalarımız açısından, kendi hizmet binası ihtiyaçlarımızı gidermek adına bu işin içerisindeyiz. Verdiğimiz 3 yere karşı Ulus İş Merkezi, Anafartalar İş Merkezi ve Ulus Haline karşılık 9 tane Büyükşehir Belediyesinden gayrimenkul alıyoruz. Toplam büyüklüğümüz 370 milyon liradır. Ekonomik değeri. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Protokolü' imzalandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Yazıcı Melih Gökçek Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title