Haberler

Ulus Dağı'ndaki Yabani Böğürtlenler Toplanmaya Başlandı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan Ulus Dağı'ndaki yabani böğürtlenler toplanmaya başlandı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan Ulus Dağı'ndaki yabani böğürtlenler toplanmaya başlandı. Dağın zirvelerinde yetişen böğürtlenlerden toplayan vatandaşlar kışlık reçel ve komposto ihtiyacını karşılamaya başladı.

Sındırgı'ya yaklaşık 25 kilometre uzakta bulunan bin 769 metre rakımıyla bölgenin en yüksek dağları arasında yer alan Ulus Dağı'nda hem temiz hava almak hem de böğürtlen toplamak isteyen vatandaşlar, mesafeye rağmen bu dönem bölgeye akın ediyor.

Ulus Dağı'nda yetişen yaban böğürtlenlerinden reçel ya da komposto yapmak isteyenler, boş zamanlarını ve tatillerini aileleriyle böğürtlen toplayarak değerlendiriyor.

Böğürtlen toplayan Gültekin Altınöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu ve arkadaşlarıyla geldiğini, burada yetişen böğürtlenler doğal olduğu için çok lezzetli olduğunu söyledi.

Altınöz, bu işin zor olduğunu dile getirerek, "Biz de hem böğürtlen toplamak hem de temiz hava almak için Ulus Dağı'na geldik. Normal şartlarda para verseler böğürtlen toplamayız. 'Niye?' diye sorarsanız, dikenli olduğu için. Toplarken insanın eline batıyor. Tadı güzel olduğu için bunun acısına katlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ulus Dağı'ndaki böğürtlenlerin 15 Ağustos'ta olgunlaşmaya başladığını ve Eylül sonuna kadar toplanabildiğini belirten Altınöz, şöyle konuştu:

"Bu yıl yağışların az olmasından dolayı böğürtlenler ufak. Böğürtlenler büyük olunca toplaması daha kolay oluyor. Normalde böğürtlen reçeli marketlerde çok ucuza satılıyor ama bu lezzeti tutmuyor. Burada topladığımız böğürtlenlerden yaptığımız ev yapımı reçeller, tadından yenmiyor. Burada kendiliğinden yetişen organik böğürtlenlerin aromaları çok farklı ve çok lezzetliler. Onun için toplaması zor olsa da her yıl buraya gelip böğürtlen topluyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Sındırgı Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title