Haberler

Uludere'de Nevruz Kutlandı

Güncelleme:

Şırnak'ın Uludere ilçesinde toplanan binlerce kişi yöresel ve rengarenk elbiselerini giyerek, Kürtçe müzik eşliğinde nevruzu kutladı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde toplanan binlerce kişi yöresel ve rengarenk elbiselerini giyerek, Kürtçe müzik eşliğinde nevruzu kutladı.

Bu sabah saatlerinden itibaren nevruz için binlerce kişi yöresel kıyafetlerini giyip kutlama alanına akın etti. Alanda, 'Barış: önder Apo'nun ve Kürdistan'ın özgürlüğüdür' yazılı pankart asıldı. Alanda kurulan nevruz ateşini HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Uludere Belediye Başkanı Zeynep Üren ve partililer tarafından yakıldı. Yakılan ateş ardından Cizre'den, Diyarbakır'a yapılan yürüyüşteyken Uludere'deki nevruz kutlamalarına katılan ve üzerlerinde, 'Öcalan'a özgürlük' yazılı tişört bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürtçe yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 5  günden bu yana Van, Siirt, Hakkari, Mardin ve Şırnak'tan yüzlerce kişinin Diyarbakır'a yürüdüğünü belirten Sarıyıldız, şöyle dedi:

"Hepinizin 2015 nevruzunu kutluyorum. Bugün 5 gündür Van, Siirt, Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta yüzlerce kişi birlikte hepimizin adına Diyarbakır'a yürüyorlar. Büyük bir mesaj veriyorlar. 90'lı yıllara Öcalan'nın posterini kaldıran ve 'Apo' diyenler hayatlarını kaybederken, bugün Öcalan'nın özgürlüğü için yürüyor. AK Parti ve hükümet bu mesajları iyi okumalı. Bunlar tarihi günlerdir. Artık Kürt halkının Öcalann'ın tutuklu kalmasına tahammülü kalmamıştır. Kürtler bu kadar bedeller öderken hala Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kürt sorunu yoktur, Kürtlerin neyi eksiktir?' diyor. Biz burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyoruz; Artık uyan, biz sana söylüyoruz; Kürtler'in özgürlüğü eksiktir. Roboski'de katedilen çocuklarımız bizden eksik, Öcalan bizden eksik, 40 yıldır 40 bin insan bizden eksik. Senin haddin değil, sen bu sorunları Kürtler'e soruyorsun. Artık biz hiçbir baskıyı, zulmü kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar Öcalan'nın özgürlüğünü isteyeceğiz. Bu süreçte Öcalan özgür olmadan biz de özgür olamayız. Ben yürüyüşten geldim, tekrar Mardin'e döneceğim. Gelirken de onlar da, 'Uludereli kardeşlerimizin nevruzunu, bizim yerimize de kutla' dediler. Ben tekrar hepinizin nevruzunuzu kutluyorum."

Konuşmaların ardından binlerce kişi, yöresel, renga renk kıyafetlerle Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. - Uludereşırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

türk:

Allah belanızi versin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title