Haberler

Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Ferhat Encü HDP'den Meclis'e Girdi

Güncelleme:

2011'de yaşanan Uludere olayında 11 yakınını kaybeden ve HDP'nin Şırnak adayı olarak ön plana çıkan Ferhat Encü, Meclis'e girmeyi başardı.

2011'de yaşanan Uludere olayında 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü, HDP'nin Şırnak 3. sıra adayı olarak seçildi ve Meclis'in yolunu tuttu.

TARİHE GEÇEN SEÇİM

Türk siyasi tarihinde 7 Haziran seçimlerinin yankısı uzun süre etkisini sürdüreek ve sayfalardaki yerini alacak.

Gerek sandıktan çıkan sürpriz sonuç gerekse adaylarıyla adından uzun yıllar söz ettirecek seçimin dikkat çeken adaylarından biri de kuşkusuz Ferhat Encü'ydü.

ULUDERE'NİN SEMBOL İSMİ MECLİS'İN YOLUNU TUTTU

Ferhat Encü, 2011'de yaşanan Uludere olayında sınır hattında 11 yakının kaybeden isim olarak tanındı ve HDP'nin Şırnak adayı olarak siyeset vitrinine çıktı.

Girip giremeyeceği çok konuşulan Encü HDP'nin barajı aşmasıyla Şırnak'tan 3. sıradan Meclis'e girerek Uludere'nin sembol ismi olarak parlementodaki yerini aldı.

ULUDERE VE DİYADİN OYLARI

Öte yandan 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin yaşaşmını yitirdiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 532 seçmenden 509'u HDP, 7'si AKP, 7'si MHP, 5'i CHP, 1'i TP'ye oy verdi. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

11 Nisan tarihinde Ağrı, Diyadin Tendürek'te asker ile PKK arasında yaşanan çatışmanın ardından büyük bir HDP geçerli oyların 16 bin 671'ini alırken, AK Parti bin 194 oyda kaldı. Bu sonuçlara göre, HDP oyların yüzde 90'ını, AK Parti ise yüzde 6'sını aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ferhat Encü Ak Parti Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

horiesmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Herşey boş . Bedeller ödeyerek barajı aştık. CHP nin oyu yerinde duruyor. Oy kaybı yalnızca akp de yaşandı.diyarbakır, urfa, Mardin, van, bingöl, hakkari, şirnak, muş, batman vs selam olsun. Seçim süresince hakaretlere ve şahadete maruz kalan halkımın tokadıdır bu.

23
22
yanıtYanıtla
ağzıdoğubeyazıtlı:

teröristler de adam oldu ya. . . Halkımızı kandiriysiniz diyeee diyeeee çirkeflik yaptılar. . . suratsız yüzssüzler. . . Acaba ne haklarını yemişiz onuda merak ediyorum yaaa. . . . . . Gelen hizmetleri tepip daha ne hakkı bekliyorlarmış acabaaa

33
8
yanıtYanıtla
asdrmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Chp ve mhp hdp yi cikartti. Oylar sayiliyor chpli diyor ki burda bize oy cikmadi. Oteki de diyor hdp ye cikiyor mu bari. Yer karaman

1
31
yanıtYanıtla
türkiye:

Aponun yiğeni meclise girdikten sonra bunlara hiç şaşırmamalı !!!!! uyanın türkiye uyanın türk kardeşlerim

12
19
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

Elazığdan yine Mhpmiz vekilini çıkarttı hainlere selam olsun yaşasın Mhp kahrolsun pkk.

16
15
yanıtYanıtla
ElazigmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tebrikler Selamlar elazigdan sana ve butun dostlara

8
17
yanıtYanıtla
mehmet demir:

gelex gelex ser xerebe

8
16
yanıtYanıtla
dadasMobil-ANDROID:

asker kimin askeri fakir fukaranin kuzularina ates ederken ermenistana hizmet etmek hdplilere yakismiyor..

16
8
yanıtYanıtla
ElnurMobil-IOS:

Helal olsun hesap soracaktir yuz yuze

10
11
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

uluderede yasamıs bırı olarak kacakcılıgın yollarını ferhat abınız acar artık hayırlı olsun

8
11
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title