Haberler

Uludağ'da Çıkıgil Anısına 141 Dağcı ile Zirve Yapıldı

Bursa Dağcılık ve Doğasporları İhtisas Kulübü'nün (BUDAK), Dağcılık Federasyonu eski Başkanlarından merhum Latif Osman Çıkıgil (LOÇ) anasına bu yıl 18'ncisini düzenlediği Uludağ zirve yürüyüşü yapıldı.

Bursa Dağcılık ve Doğasporları İhtisas Kulübü'nün (BUDAK), Dağcılık Federasyonu eski Başkanlarından merhum Latif Osman Çıkıgil (LOÇ) anasına bu yıl 18'ncisini düzenlediği Uludağ zirve yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe, araralarında Balkan ülkelerinden gelen dağcıların da bulunduğu toplam 141 kişi katıldı.

BUDAK, Türkiye Dağcılık ve Kış Sporları Federasyonu ilk başkanı Latif Osman Çıkıgil anısına bu yıl da Uludağ'da zirve yürüyüşü düzenledi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın eşlik ettiği yürüyüşe Kosova, Karabağ, Bosna Hersek, Arnavutluk ile Bursa, Eskişehir, Ankara, Balıkesir, Konya, Düzce, Karabük, İzmir, Manisa, Kırşehir, Sakarya ve Kayseri'den gelen 30 kulübe üye toplam 141 dağcı katıldı. Yürüyüş, geçen Cumartesi günü dağcıların Bursa'da toplanması ile başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslere binen dağcılar, Uludağ'da Volfram tesislerinin olduğu yere çıkarak, yürüyüşün startını verdi. Kar yağışı altında zaman zaman buz kaplı zeminde yürüyen dağcılar aynı gün zirve yaptı. Burada Latif Osman Çıkıgil anısına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan dağcıların büyük bölümü Bursa'ya geri dönerken, 21 kişilik grup ise geceyi Kilimli Köyü'nde kamp kurarak geçirdi.

Aynı grup daha sonra Çarşamba günü sona erecek yürüyüşleri için İnegöl'ün Oylat Köyü'ne doğru yürüyüşe geçti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Alaattin Karaca Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title