Haberler

"ULUDAĞ"A Aydınpınar Desteği

Güncelleme:

Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi ve Mudanya Aydınpınar Mahallesi arasında Uludağ Üniversitesine yer tahsisi ilgili protokol imzalandı.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay ve Mudanya Aydınpınar Mahallesi Muhtarı Ekrem Gür tarafından Bursa Valiliği Çarşamba Hizmet Binasında imzalanan protokol ile Aydınpınar'a üniversite hizmetinin götürülmesinin yanında Aydınpınarlılar için istihdam oluşturulması hedefleniyor.

İmza Töreninde konuşan Vali Karaloğlu;" Aydınpınar Mahallemizde 36 dönümlük bir alan var. Bugün kullanım hakkı halen mahallenin olan bir alan. Mahallenin rızası olmadan orayı meradan çıkarmamız söz konusu değil. Bugün yaptığımız protokolle Aydınpınar Mahallemizdeki 36 dönüm arazi üzerinde önce meralık vasfı kaldırılacak, sonra hazineye teslim edilecek ve teslimden sonra da Üniversitemize arazinin tahsisini yapmış olacağız. Yer şu anda belki Bursa'nın en güzel noktalarından bir tanesi. İnşallah orada Üniversitenin ihtiyacına yönelik, kentin ihtiyacına yönelik bir planlama ile hizmet götürülecek. Bugünkü protokolümüz, Aydınpınar Mahallesi'ndeki mera alanımızı Üniversiteye verilmek koşuluyla mera vasfının kaldırılmasına rıza gösteriyoruz, protokolüdür. İnşallah bundan sonra ki yasal süreçler tamamlandıktan sonra orasının Üniversitemize tahsisi gerçekleştirilecek. Üniversitemiz de orada ne yapacağına, hem kentin ihtiyaçlarını, hem üniversitenin ihtiyaçlarını göz önüne alarak karar verecek. Bu konularda kentin ihtiyaçlarını giderme noktasında yakın işbirliğinde bulunduğu için mahallemize, muhtarımıza teşekkür ediyorum. Rektörümüze teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yunus Ulcay ise ;"Muhtarımız Ekrem Bey, Aydınpınar Köyünü ziyaret ettiğimizde kendileri mahalle oluşlarından dolayı kullanılmayan meranın Üniversitemize kazandırılması ve üniversitenin bu fonksiyonlarını icra edebileceği bir alan oluşturulması niyetiyle bağışlamak istediklerini belirttiler. Sağ olsunlar bu günde Sayın Valimizin ev sahipliğinde Valilik Makamında bu tahsis protokolünü imzalayacağız. Her ne kadar yer noktasında kesin olarak şu binanın veya şu fonksiyonun yerine getirileceğini söylemesek de bizim Üniversitemizin şehrin ihtiyaçlarına yönelik ortaya çıkan ve şu anda hem Aydınpınar Mahallesinin sakinlerinin de faydalanabileceği, hem hizmetlerinden hem de ilk etapta istihdam imkanlarından da öncelik vereceğimiz bir aşamada burayla alakalı fizibilite etüdünü yapıp yine Aydınpınar Mahallesinin sakinleri ile konuşup şehir dinamiklerinin de görüşlerini alıp buraya yapacağımız yatırım bilgisini sizlerle paylaşacağız. Yeri dolayısıyla mükemmel bir yer havasından dolayı özellikle ilk etapta sağlıkla ilgili konular gündeme geliyor."dedi.

Aydınpınar Mahallesi Muhtarı Ekrem Gür ise ; "Aydınpınar'da mera vasfı olan arazimizin Üniversitemize kazandırılarak halka yararlı bir girişimde bulundukları için, bir Aydınpınarlı olarak bu işe vesile olan herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Münir Karaloğlu Mudanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title