Haberler

Ülkü Ocaklarından, Dünya İnsan Hakları Günü Eylemi

Haber / Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İstanbul DHA İstanbul Ülkü Ocakları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Doğu Türkistan, Kırım, Suriye ve diğer ülkelerde yaşanan katliamları, kırmızıya boyanmış temsili kanlı tişörtlerle protesto etti.

Haber / Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İstanbul DHA

İstanbul Ülkü Ocakları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Doğu Türkistan, Kırım, Suriye ve diğer ülkelerde yaşanan katliamları, kırmızıya boyanmış temsili kanlı tişörtlerle protesto etti.

İstanbul Ülkü Ocakları mensubu bir grup, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle Sultanahmet Meydanı'nda Doğu Türkistan, Kırım, Suriye bayraklarının basılı olduğu tişörtleri giyerek eylem yaptı. Daha sonra, grup adına İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım basın açıklaması yaptı. Yıldırım, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin imzalanmasıyla birlikte 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirterek, "Her insanın özgürce yaşama hakkı vardır. Maalesef insan hakları adı altında vahşi batı tüm dünyayı sömürmektedir. Dikkatimizi çeken en önemli şey, kan ve göz yaşının en yoğun yaşandığı yerler İslam coğrafyasıdır. Etrafımıza baktığımızda, Batı Trakya'da, Kosova'da, Kerkük'te, Suriye'de, Çeçenistan'da, Filistin'de ve Doğu Türkistan'da kan ve gözyaşı hakimdir. Bugün tüm dünyanın gözü önünde 300 Doğu Türkistanlı idam olmayı beklemektedir. Kerkük'teki soydaşlarımız evlerinden sürülmektedir. Doğu Türkistan'da gençlerin camiye gitmesi yasaklanmakta, Karabağ halen Ermenilerin elindedir. İnsan Hakları Günü'nde Türk İslam coğrafyasındaki durum ortada" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title