Haberler

    Ülker, Çin'de Ders Kitaplarına Girdi

    Güncelleme:

    Son dönemin parlayan yıldızı, satın aldığı köklü markalarla sektörünün en büyük 3 küresel oyuncusundan biri haline gelen Yıldız Holding'in bu başarısı Çin'de ders kitaplarına girdi.

    Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre Yıldız Holding başarı hikayesi olarak Çin'de ders kitaplarında okutuluyor.

    İşte Kerim Ülker'in yazısından öne çıkanlar:

    "3 KÜRESEL OYUNCUDAN BİRİ"

    Eğer küresel bir marka çıkarmakta zorlanıyorsan, küresel bir marka oluştur. Bu konuda en önemli adımı atan şirket Yıldız Holding olarak bilinir. Son 8 yılda satın aldığı köklü markalarla sektörünün en büyük 3 küresel oyuncusundan biri haline gelen Yıldız Holding'in bu başarısı kitap olacak türde.

    SON DÖNEMİN PARLAYAN YILDIZI

    Aslında bu konuda da Çinliler bizden hızlı davranmış yine. Çin'de okullarda da okutulan ders kitaplarında son dönemin parlayan yıldızı; Yıldız Holding'den bahsediliyor.

    Lüks tüketim alanında örnek gösterilen bu başarının kilit noktası Godiva ile başarı hikayesinin yazarı Ülker Ailesi hakkında yazılmış bazı bölümler...



    4 MİLYAR DOLARLIK 3 SATIN ALMA

    2007'de Godiva'yı 850 milyon dolara alan Ülker, 2013'te ABD'li DeMets Candy için de 221 milyon dolar ödemişti. Ülker, son olarak, 2014'ün son aylarında da İngiltere merkezli United Biscuits'i 3 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Ülker'in yaptığı 4 milyar dolarlık bu 3 satın alma aslında büyük bir tarihi de bünyeye katmak demek.

    Bilindiği gibi Ülker, 1944'te kuruldu. Satın aldığı Godiva, Ülker'den 18 yaş daha büyük. DeMets Candy ise biraz daha köklü aslında; 1896 yılında kurulmuş bir şirket. Ülker'e katılan son firma olan United Biscuits ise bu işin öncülerinden. Bu şirketin şemsiyesi altındaki McVitie's1830' da, Carr's 1831'de, Delacre 1891'de, Verkade 1896'da ilk üretime başlamış. Bu kadar tarihi markaları bünyeye katmak, Ülker'i daha çok kitaplara konu edecek gibi görünüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Yıldız Holding Kerim Ülker Godiva Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title