Haberler

Ulaştırma Memur-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Olağan Genel Kurulu

Ulaştırma Memur-Sen İstanbul 2 No'lu Şube İkinci Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Süreyya Balaban yeniden seçildi.

Ulaştırma Memur-Sen İstanbul 2 No'lu Şube İkinci Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Süreyya Balaban yeniden seçildi.

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Konferans Salonunda yapılan genel kurula katılan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçime tek aday olarak giren Balaban ile yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Cankesen, Atatürk Havalimanı'nda güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüklerini, ulaştırma çalışanlarının haklarını korumak için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi.

Kamuda çalışan memurların yıllardan bu yana ihmal edilen birçok sorununun bulunduğunu ifade eden Cankesen, "Mesaiden tutun da havacılık tazminatına, ardından hafta sonu, bayram çalışması, üniversite mezunlarının 3 bin 600 ek gösterge alması, ek ödemelerin ve aile yardımlarının emekliliğe yansıtılmaması, buna mukabil toplu sözleşme masasında savunacağımız birçok madde var. Bunlarla ilgili hazırlıklarımız başladı." dedi.

Cankesen, havacılık tazminatı konusunun ise uzun süredir gündemde olduğunu, bunun yaklaşık 10 bin çalışanı ilgilendirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"En son yaptığımız toplu sözleşmede biz bunu gündeme getirdik. 'İlave havacılık tazminatı adı altında 31 Ocak tarihi itibarıyla ödenmek suretiyle' diye mutabakat metnini imzaladık, imza altına aldık. Ancak burada yapılan bürokratik görüşmelerle ve ülkemizin içinde bulunduğu konjonktür durumuna bakarsanız, bu durum içerisinde de burada bir eksiklik oldu. 31 Ocak'ın üzerinden tamı tamına 1 sene dolacak, az kaldı. Çünkü bu 2016'daydı. Bir yıllık zaman dilimi içinde bu hakkımız verilmedi. Bu bizim hakkımız. Bir şekilde bu hak alınacak."

Mevcut başkan Balaban'ın tek listeyle aday olduğu genel kurulda, sandıklarda oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürdü. Ardından yapılan sayımda 84 delegenin oyunu alan Balaban, yeniden şube başkanı oldu.

Balaban'ın yönetim kurulu asil listesinde, Ayhan Yıldız, Ersan Ünal, Ersin Özkuş, Gökmen Gök, Murat Okur ile Turgut Aydın yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Balaban Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title