Haberler

Ulaşımda Tüm Türkiye'de Geçerli Olacak Tek Kart Sistemi Geliyor

Güncelleme:

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan hizmete sokacakları tek kart sistemi ile tüm Türkiye çapında seyahat etmenin mümkün olacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Afyonkarahisar-Kütahya ve Dinar-Dazkırı-Sandıklı-Keçiborlu bölünmüş yollarının açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kent toplu ulaşımında "tek ödeme sistemi"ni getirmeyi planladıklarına işaret eden Elvan, bunu pilot olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ona komşu başka bir belediyeyle gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

TEK KART TÜM ÜLKEDE GEÇECEK

Bununla ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Elvan, "Örneğin, Ankara'da herhangi bir metro kartına sahip olan bir vatandaşımızın, Konya'ya gittiğinde ya da Eskişehir'e gittiğinde aynı kartı kullanma imkanı getiren bir sistem. Mahsuplaşma sistemi de buna göre dizayn ediliyor. Bunu tüm illere yaygınlaştırmayı hedefliyoruz ama öncelikli olarak pilot bazında iki ilimiz arasında bunu uygulamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Dinar Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (21)

harun yıldız:

bence indirim kartlarında yeni düzenlemeler getirilmeli mesele öğretmenler, polise ve asker sağlanan şartlar askeri ücretle çalışanlarda sağlanmalı 900 askeri ücret alan bir kişi istanbul gibi metropol şehirlerde metro ve metrobuse tek seferde 3 tl kesiliyor nitekim bu tur buyuk şehirlerde istediğin yere gitmek tek seferde mumkun deyil yazık 2000-3000 bin alan bedavaya giderken yada yarı fiyata giderken 900 tl alan işçi 3 liraya gidiyor. . .

29
0
yanıtYanıtla
haydar:

hergün kartlarla oynamaktan bıkmadılar her yeni kart para tahsilatı demek bir kere düşünüp bir kerede niye akıllarına gelmiyor hep seçim yaklaşınca akılları çalışıyor

16
2
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

akını za yeni mi geldi koyunlar,mememe

3
8
yanıtYanıtla
tarık:

her sene bir kat bu nedir ya çocukmu kandırıyorlar

10
1
yanıtYanıtla
bahriMobil-ANDROID:

bence en iyisi her gittiğimiz ilin belediye kartını almaktan bılmıştık..

10
0
yanıtYanıtla
süperMobil-ANDROID:

İşte fikir diye ben buna derim. gittiğimiz her ilde kart aramaktan bıktım. Ayrıca çoğu illerde dolmuşta para da kabul etmiyorlar. gecesi var gündüzü var. ara ki kart bulasin...

9
0
yanıtYanıtla
Oğuz Kağan Mobil-IOS:

Bunu yapın benden bi aferin. Çok ii olur ...??

8
1
yanıtYanıtla
(:

90 dk aktarmaya elveda

8
0
yanıtYanıtla
Nurten Mobil-IOS:

Çok güzel bir haber . Başka Şehire gidince FRANSIZ olurduk . Türkiye genelinde aynı olmalı her şey.

7
0
yanıtYanıtla
TürkiyeMobil-IOS:

Süper bir uygulama tebrik ediyorum ancak fiyatlar çok aşırı yüksek o konuda da azcık vicdan sahibi olunmalı

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title