Haberler

Ulaştırma Bakanlığında Devir-teslim Töreni

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın görevi sona erdi.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın görevi sona erdi. Elvan, görevini Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin'e devretti.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın görevi sona erdi. Elvan, görevini Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin'e devretti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Elvan, "14 ay boyunca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini bırakmış bulunuyorum. Bu süre içinde ekibimizle birlikte milletimize hizmet etmek için, bir taraftan devam eden projelerimizi süratle tamamlamak, diğer taraftan vatandaşlarımızın hizmetine sunabileceğimiz mega projelerimizi tamamlamak ve yine mega projeler açıklayarak ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına daha hızlı büyümesine katkı sağlamak amacıyla geceli-gündüzlü çalıştık. Cumartesi, pazar demeden tabiri caizse koşar adım ilerlemeye çalıştık, sadece ve sadece vatandaşlarımıza hizmet, bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için. Huzurlarınızda, 61. Hükümet döneminde şu anki Cumhurbaşkanımız Başbakan iken ve Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken o dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanımıza beni o dönemde bu göreve layık gördüğü için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 62. Hükümet döneminde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar beni bu göreve layık gördüğü için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Elvan, 14 aylık süre içinde eşinin ve çocuklarının göstermiş olduğu fedakarlık için hem eşine hem de çocuklarına teşekkür etti. Bakanlık personeli de teşekkürlerini sunan Elvan, Bakanlığın geniş bir camia olduğunu ve 100 binin üzerinde personelin olduğunu ifade etti.

"BUGÜN OLDUKÇA RAHAT VE HUZURLUYUM"

Bugün oldukça rahat ve huzurlu olduğuna dikkati çeken Elvan, "Çünkü bu görevi yıllarca bürokraside önemli kurumlarda çalışmış son olarak da Bakanlığımızda müsteşarlık görevini üstlenen şu anki Bakanımız sayın Feridun Bilgin'e devretmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bakanlığı iyi tanıyan Bakanlık müsteşarının bu göreve getirilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, "Ülkemiz için çok önemli bir süreçte yapmış olduğunuz Bakanlık döneminde birbirinden önemli projeler tamamlandı. Birbirinden büyük projeler hayata geçti. Çoğu defa tempo ve hızınıza yetişmek de zorluk çektik. Ancak, böyle önemli bir dönemde sizinle birlikte mahiyetinizde görev almış olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapacağım süre içinde de tüm çalışma arkadaşlarımız aynı yönde çalışmalara devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

"BUGÜN YAPMAKTA OLDUĞUMUZ DEVİR-TESLİM TÖRENİ, 21. YÜZYIL TÜRKİYESİ'NE DAR GELMEKTEDİR"

"Bugün aslında yapmakta olduğumuz devir teslim töreni, 21. yüzyıl Türkiyesi'ne dar gelmektedir" diyen Bilgin, "Bugüne kadar yapmış olduğunuz bütün çalışmalar bütün kamuoyunun önünde cereyan etmekte, yapılanların tarafsızlık ilkesinden başka türlü gerçekleştirilmesine imkan bulunmamaktadır. Bu anlayışla önümüzdeki dönemde parlamentoda yapılacak anayasa çalışmalarında bu hususun da Türkiye'nin geleceğe yönelik bir eksikliğinin giderilmesine ilişkin tedbirlerin alınacağını da düşünüyor, bu vesileyle Bakanlıkta hizmetleri geçmiş çalışan ve zatı alinize teşekkürlerimizi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Bakanlık personeli ile vedalaşan Elvan, alkışlar eşliğinde makam aracına bindi. Elvan, yeni Ulaştırma Bakanı Bilgin'e 'Hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Feridun Bilgin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title