Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

BERLİN (AA) – Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Avrupa'nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şantajlarının kurbanı olmaması gerektiğini söyledi.

BERLİN (AA) – Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko Avrupa'nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şantajlarının kurbanı olmaması gerektiğini söyledi.

Poroşenko, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, Rusya ile açık bir savaşın yaşanma tehlikesinin geçen yıldan daha fazla olduğunu belirterek, "Rusya, Minsk Anlaşması'nın hiçbir maddesini yerine getirmedi. Buna karşılık, Rus komutanlarının da bulunduğu 8 bin Rus askeri var ülkemizde. Sınırda yeni askeri merkezler oluşturuyor. Rusya, bu savaş hazırlığına çok fazla yatırım yapıyor" dedi.

Ukrayna'nın doğusunda yaşananlara bakıldığında AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımları kaldırmaması gerektiğini vurgulayan Poroşenko, "Sanki Putin olmadan Suriye konusunda hiçbir şey yapılamayacağı düşüncesiyle Avrupa'nın, Putin'in şantajlarının kurbanı olmaması lazım. Dünyada meydana gelen her şey, doğrudan veya dolaylı olarak Rusya'nın saldırganlığıyla ilgilidir" ifadesini kullandı.

Putin'in daha önce verdiği bir röportajda kendisi için sınırların önemli olmadığı yönünde bir ifade kullandığının hatırlatılması üzerine de Poroşenko, "Biz onun Ukrayna'nın sınırlarını kabul etmediğini biliyoruz. Bundan dolayı bu, her şeyin olabileceğiyle ilgili Avrupa'ya yönelik bir ifade. Putin kırmızı çizgileri kabul etmiyor ve sözde Rus azınlıkların dışlandığı bahanesiyle başka ülkeleri de ilhak edebilir" uyarısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Vladimir Putin Ukrayna Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title