Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ateşkese rağmen son 24 saatte 3 asker yaşamını yitirdi.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda son 24 saatte üç askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, doğuda son bir gün içinde çıkan çatışmalarda üç askerin yaşamını yitirmesinin yanı sıra 10 askerin yaralandığını belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede sık sık silahlı çatışmalar meydana geliyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor.

Askeri istihbarat birimlerine yakınlığı ile bilinen "Enformasyon Direniş" grubu başkanı Dmitriy Timçuk ise bir sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, doğudaki ayrılıkçıların son 24 saatte 50'den fazla ateşkes ihlali yaptıklarını kaydetti. Timçuk, ayrılıkçıların Trehizbenko, Debaltsevo, Avdeyevka, Peski, Çernuhino, Trudovoe, Novoorlovka, Smeloe ve Troitskoe kasabaları yakınında bulunan Ukrayna ordu birliklerine silahlı saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Timçuk, ayrılıkçıların dün gece boyunca Donetsk havaalanına üç defa ağır silahların da kullanıldığı saldırılar düzenlediğini ifade ederken, ayrılıkçıların silahlı saldırılarının bugün de devam ettiğini kaydetti. Timçuk, Donetsk havaalanı yakınlarında meydana gelen olaylar nedeniyle kentin bir kısmının elektriksiz kaldığını belirtti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Andrey Lisenko Donetsk Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title