Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Başbakan Yatsenyuk: "Rusya ile sınırda inşaatı başlatılan 'Duvar' olarak adlandırılan sınır projesi, Ukrayna'nın AB ile vizesiz rejim uygulamasına geçmesi için imkan verecek"

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin Rusya ile sınırında inşaatı başlatılan ve "Duvar" olarak adlandırılan sınır projesinin, ülkesinin Avrupa Birliği ile vizesiz rejim uygulamasına geçmesi için imkan vereceğini belirtti.

Başbakan Yatsenyuk, Kharkiv yakınlarındaki Rusya ile sınırda başlatılan projenin inşaatını ve Goptovka geçiş noktası yakınlarında incelemede bulundu.

Yatsenyuk, Kharkiv ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, projenin, ülkesinin Avrupa Birliği ile vizesiz rejim uygulamasına geçmesi için gerekli olduğunu kaydetti. Yatsenyuk, "Duvar" kelimesi birilerinin hoşuna gitmiyorsa o, "Avrupa Şaftı" olarak da adlandırılabilir. Rusya ile sınırda kurulacak bu tesisler, Avrupa Birliği'nin doğu sınırlarını belirler" ifadesini kullandı.

Yatsenyuk, projenin birçok amacı olduğunu belirterek, "Bu, öncelikle yasadışı göç ve silah kaçakçılığının önlenmesi, saldırgan grupların engellenmesi için çok önemlidir" dedi. Yatsenyuk, bu projenin ayrıca ilk savunma kuşağı görevini de gördüğünü ifade etti.

Ukrayna-Rusya sınırında ışıklı şeritler, gözetim sistemleri ve alarm noktalarından oluşan proje, bin 500 kilometre hendek, 8 binden fazla siper, 4 binden fazla sığınak ve 60 kilometre duvarı içeriyor. Bakanlar Kurulu 5 Eylül'de, Devlet Sınır Koruma Kurumu'nun, Rusya ile sınırda "Duvar" olarak adlandırılan güvenlik sisteminin oluşturulmasına yönelik projesini onaylamıştı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Arseniy Yatsenyuk Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title