Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna ordusu ayrılıkçıların elindeki Luhansk'a girdi Ordunun kentin bir kısmını kontrol altına aldığı bildirildi.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla aylardır mücadele eden Ukrayna ordusuna ait birliklerin ayrılıkçıların kontrolündeki Luhansk şehir merkezine ulaştığı bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Konseyi sözcüsü Andrey Lysenko, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin dün Luhansk'ın merkezine ulaştığını söyledi. Lysenko, kentin bir kısmının Ukrayna ordusunun kontrolüne geçtiğini, kentin bazı cadde ve sokaklarında çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Lysenko, ülkenin doğu bölgesinde bazı önemli şehirlerin de Ukrayna ordusu tarafından abluka altına alındığını bildirdi.

Donetsk bölgesinde bulunan Ilovaysk kent merkezine de Ukrayna bayrağı çekildiği belirtildi. Ilovaysk'ta kontrolün tamamen Ukrayna tarafına geçmediği ancak çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların, Donetsk'in kuzeyinde yer alan demiryolu ve karayolu kavşağı konumundaki Yasynovata bölgesinde de yoğun olarak devam ettiği öğrenildi.

Mülteci konvoyuna füzeli saldırı -

Öte yandan, Ukrayna ordusunun Operasyon Komutanlığı Basın Sözcüsü Anatoliy Proşin, yaptığı açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Luhansk bölgesini terk etmeye çalışan mülteciler konvoyuna Grad tipi füzeyle saldırdığını söyledi.

Saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğunu belirten Proşin, kentten kaçmaya çalışan kişilerin arabalarından çıkamadan yandığını aktardı. Proşin, bölgede devam eden ağır çatışmalar nedeniyle ölü sayısının netleştirilemediğini kaydetti. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Donetsk Luhansk Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title