Haberler

Ukrayna'dan 40 Yaralı, Almanya'ya Getirilecek

Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier: "Ukrayna'nın geleceği ne olacak henüz bilmiyoruz ama yaralılara tekrar rahat bir hayat sürdürebilmeleri için yardım etmek istiyoruz''

Ukrayna'daki şiddet olaylarına yaralanan yaklaşık 40 kişinin tedavi için Almanya'ya getirileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Alman hükümetinin Ukrayna'daki şiddet olaylarında yaralananlara tıbbi yardımda bulunacağı ifade edildi. Bu kapsamda 40 kadar yaralının gelecek hafta tedavi edilmek üzere bir uçakla Berlin'e getirileceği belirtilen açıklamada, yaralıların buradan Almanya'daki değişik hastanelere götürüleceği ifade edildi.

Açıklamada, yaralılar arasında ağır yaralanan polislerin de olduğu kaydedildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, 18-20 Şubat'ta Kiev'deki olayların trajik olduğunu belirterek, "Yüzlerce insan olaylarda hayatını kaybetti. Binlerce insan da yaralandı. Ukrayna'nın geleceği ne olacak henüz bilmiyoruz ama yaralılara tekrar rahat bir hayat sürdürebilmeleri için yardım etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise Almanya'nın Ukrayna'daki insanlarla dayanışma içinde olduğu gösterdiğini ve bu kapsamda Ukrayna'da yaralanlara yardımcı olunacağını vurguladı.

Alman ordusunun doktorlarının yaralılara yardımcı olmak için hazır olduğunu bildiren Leyen, doktorların şu anda Kiew'de bulunduklarını ve yaralıları askeri bir uçakla Almanya'ya getirilmesi için hazırlık yaptıklarını vurguladı. Leyen ağır yaralı olan bazı yaralıların içinde yoğun bakım ünitesi olan "Medevac" adlı uçakla getirileceğini kaydetti.

Berlin Charite Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Karl Max Einhauepl isegerekli tedbirleri aldıklarını ve Almanya'nın böyle bir insani yardımda bulunmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Altısı ağır toplam 9 yaralının Berlin'de tedavisinin yapılacağını ifade eden Einhauepl, bunlardan 7'sinin Charite'de, 2'sinin de özel Vivantes Kliniği'nde tedavi göreceğini bildirdi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Ukrayna Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title