Haberler

Ukrayna'da Yeni Hükümet Görevde

Son aylarda siyasi krizin yoğunlaştığı Ukrayna'da Arseniy Yatsenyuk'un pazar günü istifa etmesiyle boşalan başbakanlığa, Parlamento Başkanı Vladimir Groysman getirildi.

Son aylarda siyasi krizin yoğunlaştığı Ukrayna'da Arseniy Yatsenyuk'un pazar günü istifa etmesiyle boşalan başbakanlığa, Parlamento Başkanı Vladimir Groysman getirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen Groysman, 2014 yılındaki parlamento seçimlerinde Poroşenko'nun kurduğu Petro Poroşenko Bloğu milletvekili olarak parlamentoya girmiş ve seçimlerden kısa bir süre sonra, parlamento başkanı olmuştu. Groysman'ın başkanlığındaki yeni hükümet, 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu'nda 257 oy alarak göreve başladı. Ukrayna Anayasası gereğince, yeni kurulan hükümete karşı parlamentoda bir yıl boyunca gensoru önergesi verilemiyor. Böylelikle yeni hükümet, önümüzdeki yılın nisan ayına kadar dokunulmazlık elde etmiş oldu.

Yeni hükümet, önceki koalisyonun ortakları olan Petro Poroşenko Bloğu ile önceki başbakan Arseniy Yatsenyuk'un başkanı olduğu Halk Cephesi tarafından kurulurken, çok sayıda bağımsız milletvekili de, yeni hükümete dışarıdan destek verdi.

1978 doğumlu Vladimir Groysman, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun ticarete atıldığı yer olan ve onun ikinci memleketi olarak adlandırılan, Ukrayna'nın Vinnitsya kentinden. Bir Ukrayna Musevisi olan Groysman, ondört yaşında çalışma hayatına atıldı ve 16 yaşında bir küçük ölçekli şirkette müdür oldu. Kiev'de üniversite öğrenimi gördükten sonra, Vinnistya'da genç yaşta hem ticari hayatta hem de siyasette kısa sürede yükseldi. 24 yaşında Vinnitsya Belediye Meclisi üyesi olan Groysman, 2006 ve 2010 yıllarında Vinnitsya Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak, 2014 yılına kadar bu görevi yürüttü. 2014 yılında Ukrayna'da Batı yanlılarının gerçekleştirdiği ihtilalin ardından kurulan ilk hükümette başbakan yardımcısı ve inşaat ve bölgesel kalkınma bakanı oldu.

Poroşenko'nun en yakınındaki ismin başbakanlığa gelmesiyle birlikte, Poroşenko'nun hükümetteki ağırlığının da arttığı yorumları yapılıyor.

Rusya, Groysman'ın Başbakanlığına Olumlu Yaklaşıyor

Groysman'ın başbakanlığa gelmesi, Rusya'da da olumlu karşılandı. Rusya Federasyonu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendileri açısından ideolojik farklılığın değil, pragmatikliğin önemli olduğunu ifade etti ve Groysman'ın bu çizgide birisi olması halinde, bunun iki ülke arasındaki gerilimi azaltacağını ve Grosyman'ın başbakanlığının "bütün köprüleri atanö Arseniy Yatsenyuk'nu başbakanlığından daha olumlu olacağını dile getirdi. - Berktay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arseniy Yatsenyuk Petro Poroşenko Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title