Haberler

Ukrayna'da ABD ile Ortak Askeri Eğitim Tatbikatı Başladı

LVİV (AA) – Ukrayna'nın Lviv kenti yakınındaki askeri poligonda Ukrayna-ABD ortak askeri eğitim tatbikatlarının resmi açılış töreni düzenlendi.

LVİV (AA) – Ukrayna'nın Lviv kenti yakınındaki askeri poligonda Ukrayna-ABD ortak askeri eğitim tatbikatlarının resmi açılış töreni düzenlendi.

Ukraynalı askerleri eğitmek üzere ülkeye gelen 300 ABD'li deniz piyade askeri ile eğitime katılan Ukrayna Milli Muhafız Birliği görevlilerinin katıldığı açılış töreninde Devlet Başkanı Petro Poroşenko, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Genelkurmay Başkanı Viktor Mujenko, ABD'nın Kiev Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Polonya sınırı yakınındaki Ukrayna Kara Kuvvetleri Akademisi bünyesindeki askeri poligonda düzenlenecek askeri eğitim tatbikatları öncesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Petro Poroşenko, bu çaptaki ve içerikli askeri eğitim tatbikatlarının ülkede ilk defa düzenlenmekte olduğunu belirterek, bu ortak askeri eğitim tatbikatını Ukrayna-ABD ilişkilerindeki yeni aşama olarak nitelendirdi.

Poroşenko, ülkenin batısında ortak askeri eğitim tatbikatları başlarken, doğu sınırlarının ise yabancı ülkenin askerlerinin saldırganlığıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, bunun sadece Ukrayna'ya karşı başlatılan bir savaş değil, belki de Avrupa'da ve dünyada özgürlük ve demokrasiye karşı açılan bir savaş olduğunu söyledi.

Böyle bir durumda, Ukrayna ve ABD arasındaki ilişkilerin yeni bir düzeye ve içeriğe ulaştığını ifade eden Poroşenko, "Bu düzeydeki ilk Ukrayna-ABD ortak askeri eğitim tatbikatı iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin tamamen yeni düzeye çıktığını gösteriyor" dedi.

Ortak tatbikata katılan ABD'li askerlerine İngilizce hitap eden Poroşenko, ulusal ordunun tamamen yeniden yapılandırılmakta olduğunu ve ortak tatbikatın da bu çerçevede önemli olduğunu kaydetti.

Poroşenko, konuşmasının ardından, ülkenin doğusundaki askeri operasyonlarda cesaret ve kahramanlık gösteren askerleri çeşitli devlet ödül ve nişanları ile ödüllendirdi. Bazı askerlere, hediye ettikleri apartman dairelerinin anahtarını teslim eden Poroşenko, daha sonra ortak askeri tatbikata katılan ABD'li askerlerle sohbet etti. Poroşenko daha sonra Kara Kuvvetleri Akademisi bünyesinde oluşturulan Barış ve Güvenlik Uluslararası Merkezi hakkında bilgi aldı.

Basın toplantısı

Daha sonra askeri poligonda basın toplantısı düzenleyen Petro Poroşenko, ABD ile başlayan ortak askeri eğitim tatbikatının doğuda barışın sağlanmasına katkıda bulunması gerektiğini vurguladı. Poroşenko, 10 ay önce ABD Devlet Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ülkeye ziyareti sırasında söz konusu askeri eğitim tatbikatının yapılmasına ilişkin mutabakat sağlandığını kaydederek, "Bugün Lviv'deki askeri poligonda, ülkede barış ve istikrarın sağlanması ve pekiştirilmesine yönelik önemli çalışma başlatıyoruz" dedi.

Poroşenko, ABD ile başlattıkları söz konusu programa, ileride İngiltere, Kanada, Polonya ve diğer NATO ülkeleriyle Avustralya'nın da katılacağını belirterek, bu tür uluslararası etkinliklerin günümüzde Ukrayna'nın karşı karşıya olduğu görev ve vazifeleri daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için yardımcı olacağını vurguladı.

Ukrayna'nın, sadece kendi toprak bütünlüğü ve egemenliği için değil, belki de Avrupa'da ve dünyada özgürlük ve demokrasiyi korumak için mücadele verdiğini dile getiren Poroşenko, ülkesinin ve silahlı kuvvetlerinin Minsk mutabakatına riayet ettiğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, kendisinin de ülkede barışın sağlanması ve mutabakatların uygulanması için elinde geleni yapacağını vurguladı.

Poroşenko, ortak askeri eğitim tatbikatının savaş taktiği ve kurallarından başlayarak keşif ve istihbarat yöntemlerine kadar olan geniş kapsamlı askeri eğitim çalışmalarını içereceğini kaydetti.

Bir gazetecinin, bu tür yardımın ülkesi için yeterli olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine ise Poroşenko, daha 6 ay önce ülkesinin bu tür yardımı bile alamadığını, hiçbir ülkenin savunma kurumlarındaki yolsuzluklardan dolayı Ukrayna ile iş birliği bile yapmak istemediğini hatırlattı. Poroşenko, artık durumun tamamen değiştiğini ifade ederek, "Günümüzde Ukrayna devletine ve ordusuna güveniyorlar. Bundan dolayı askeri malzeme yardımı yapılıyor ve bu tür etkinlikler düzenleniyor" diye konuştu.

Ortak tatbikat

ABD ordusunun 173. Tugayı'na bağlı 300 deniz piyade askeri, 6 ay boyunca Ukraynalı askerleri eğitimden geçirecek, ardından da iki ülke askerlerinin katılacak Ukrayna-ABD ortak askeri eğitim tatbikatı düzenlenecek. ABD'li askerlerin vereceği, 3 etaptan oluşan askeri eğitim çalışmalarına toplam 900 Ukraynalı asker katılacak.

Öte yandan Ukraynalı askerleri eğitmek üzere ülkeye gelen ABD'li askerlerin arasında Ukrayna kökenli ABD askerlerinin olması da dikkati çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında, geçen yıl ABD'li askerlerce Ukrayna silahlı kuvvetlerinin eğitimi ve iki ülke arasında ortak askeri tatbikat düzenlenmesine ilişkin mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Polonya Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title