Haberler

    Uhd (4k) Televizyon Alacaklar Dikkat!

    UHD (4K) televizyon almayı düşünüyorsanız bu haberimizi mutlaka okuyun.

    Hasan Genç - -

    Görüntüleme teknolojisinde yeni bir dönemi başlatan UHD ya da 4K olarak adlandırılan 3840 × 2160 çözünürlük değerine sahip televizyonlar hızla yaygınlaşıyor.


    Full HD yayın çözünürlüğünün 4 katı daha yüksek bir çözünürlük sunan UHD (4K) televizyon yayınları konusunda ilk adımı TRT attı. TRT 4K kanalı UHD (4K) çözünürlükte test yayınlarına Türksat üzerinden geçtiğimiz Şubat ayında başladı. Şu anda dünyada aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sadece 4 ülkede UHD yayın yapılıyor. Türkiye dışında Güney Kore, Japonya ve İspanya'da UHD yayınlara başlandı.


    Son gelen verilere göre yeni televizyon satın alan tüketicilerin %80'i UHD 4K televizyonları tercih ediyor. Fiyatları makul seviyelere inen UHD 4K televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var.


    Öncelikle UHD (4K) yayınları izleyebilmek için televizyonunuzun belli standartları karşılıyor olması gerekiyor. Genel olarak UHD cihaz ve yayın standartların belirlenmesi üzerine çalışan iki öncü kuruluş bulunuyor. Bunlar, Digital Europe ve Digital Video Broadcasting(DVB).


    En üst standartları sağlayan bir UHD TV satın aldığınızda mevcut yayınları izlemekte hiç bir sorun yaşamazsınız. Satın alacağınız UHD TV paneli saniyede 60p'ye kadar olan resim sayısını işleyebiliyorsa daha düşük olan 24p/30p ve 50p gibi tüm yayınları izleyebilirsiniz. Ancak UHD TV'nizin alıcısı 30p'ye kadar olan resim sayısını işleyebiliyorsa 60p/50p olan yayınları izleyemezsiniz. Şu anda TRT 4K kanalı 50p değerinde yayın yapıyor ve televizyonunuz 50p resim işleyemiyorsa bu yayınları izlemeniz mümkün değil. İlerleyen dönemde UHD (4K) sinema kanallarının 60p olarak yayın yapması öngörülüyor. Siz de ileride UHD (4K) televizyon yayınlarını sorunsuz bir şekilde izlemek istiyorsanız mutlaka 60p değerinde resim işleyebilen bir UHD (4K) televizyon tercih edin.


    Piyasada satılan UHD (4K) televizyonların büyük çoğunluğunun 25/30p değerinde olduğu için mevcut yayınlar izlenemiyor.



    Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Genç Türksat Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title