Haberler

Uçmak Için Engelleri Kaldırdır"

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) tarafından organize edilen "Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık" adlı etkinlikte, 20 engelli çocuk yamaç paraşütü yaptı.

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) tarafından organize edilen "Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık" adlı etkinlikte, 20 engelli çocuk yamaç paraşütü yaptı.

Büyükşehir ve Sarıçam belediyelerinin destekleriyle Kabasakal köyü Rüzgarlı Tepe'de gerçekleşen etkinliğe engelli çocuklar, aileleri ve çok sayıda yamaç paraşütü tutkunu katıldı. Engellilerin usta öğretmenler yardımıyla uçtuğu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

AHAS Başkanı Güner Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık" etkinliğini yılda 4 kez düzenlediklerini söyledi.

Engellilere fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Akkaya, "Aslında buradaki amacımız farkındalığa dokunmak. İnsanların dikkatini bu yöne çekebilmek. Bugün burada 20 engelli çocuğumuzu gökyüzüyle buluşturacağız. Usta öğretmenler refakatiyle gençler, ilk defa gökyüzüyle buluşmanın zevkine varacaklar. Bize destek olan yerel yönetimlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sarıçam Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özcan da böyle bir etkinlikte olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Gençlerimize başarılar diliyorum. Türk gençliğine örnek bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Engelli çocuklar da ilk defa uçmanın mutluluğunu yaşadıkları için heyecanlı oldukları anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title