Haberler

ABD Uçağındaki Bir Yolcunun 'Ebola'yım' Şakası Panik Yaşattı

Güncelleme:

ABD'nin bir yolcu uçağında, Amerikalı bir yolcu hapşırdıktan sonra, 'Ebola'yım' diye şaka yapınca, uçağa ve yolcuya acil müdahale yapıldı.

Philadelphia'dan Dominik Cumhuriyeti'ne gelen US Hava Yolları'na ait uçakta, bir yolcu hapşırınca 'Ebola'yım' diye şaka yaptı. Uçakta söylenmesi yasak kelimelerden birinin telaffuz edilmesi üzerine, uçağa acil olarak tehlikeli madde ekibi geldi.

YOLCU, ACİL MÜDAHALE İLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Amerikalı yolcu, Ebola hastası olmamasına rağmen, acil müdahale edilerek 4 personel tarafından havaalanındaki sağlık merkezine götürüldü.

Yolcu hastaneye götürülürken, 'Afrikalı değilim' dedi fakat ciddiye alınmadı.

DİĞER YOLCULAR 2 SAAT UÇAKTA BEKLETİLDİ

Uçaktaki personellere de, bunun sadece bir şaka olduğu söylense de, Amerikalı yolcu temizlenip götürülene kadar diğer 255 yolcu 2 saat boyunca uçakta bekletildi.

HAVAALANLARINDA SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK

ABD'de ilk Ebola vakası ortaya çıkan kişi hayatını kaybedince, Çarşamba günü Beyaz Saray'ın basın açıklamasında artık ABD'deki havaalanlarında, ülkeye gelenlerin Ebola ihtimali için sağlık taramasından geçeceği söylenmişti.

UÇAKTA SÖYLENMESİ YASAK KELİMELER

Uluslararası uçuşlarda yolcuların uçak içinde söylememesi gereken kelimeler var. Eğer bu kelimeler uçaktayken söylenirse, acil müdahalede bulunulur, söyleyen kişi uçaktan derhal çıkarılır ve hapis cezasına kadar cezalar alabilir.

Federal Havacılık İdaresi listesine göre bu kelimeler; terörist, bomba, patlama, patlamak, Allah, Muhammed, füze, silah, 9/11 (11 Eylül olayı), intihar, kimyasal, cinayet. Bu yasak kelimelere artık 'Ebola' da eklendi.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

dominik cumhuriyeti philadelphia Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title