Haberler

Tzd Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, hastalıklı kurbanlık hayvan almamak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bunların başında hayvanların kulak küpesinin olup olmadığına bakılması ve hayvanın pasaportunun kontrol edilerek aşılarının düzenli yapılıp yapılmadığının anlaşılması geliyor.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, hastalıklı kurbanlık hayvan almamak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Bunların başında hayvanların kulak küpesinin olup olmadığına bakılması ve hayvanın pasaportunun kontrol edilerek aşılarının düzenli yapılıp yapılmadığının anlaşılması geliyor." ifadesini kullandı.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl sonu itibarıyla büyükbaş hayvan sayısının yüzde 1,5 azaldığını, küçükbaş hayvan sayısının ise yüzde 1,1 arttığını belirterek, sığır sayısının 13 milyon 994 bin baş, koyun sayısının 31 milyon 508 bin baş, keçi sayısının da 10 milyon 416 bin baş olarak belirlendiğini kaydetti. Bu rakamların Türkiye'de alınan tüm önlemlere karşı üretimde önemli bir artış sağlanamadığını ortaya koyduğuna işaret eden Demirtaş, söz konusu durumun kaynağında yem fiyatlarının yüksekliği ve meraların imara açılması nedeniyle besiciliğin giderek pahalı bir iş haline gelmesinin yattığını savundu.

Demirtaş, et açığının kapatılamaması ve spekülasyonun önlenememesi nedeniyle marketteki et fiyatlarının yükselmeye devam ettiğini ileri sürerek, bu nedenle sık sık gündeme gelen ithalat dolayısıyla da hayvancılığın yerinde saydığını ifade etti.

Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 25 ile 30 artacağını, büyükbaş fiyatlarının 5 bin-14 bin lira, küçükbaş fiyatlarının ise 700-bin 200 lira arasında olmasının beklendiğini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Hastalıklı kurbanlık hayvan almamak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunların başında hayvanların kulak küpesinin olup olmadığına bakılması ve hayvanın pasaportunun kontrol edilerek aşılarının düzenli yapılıp yapılmadığının anlaşılması geliyor. Bütün bunların yanı sıra unutulmamalıdır ki hayvanın sağlıklı olduğunun en büyük garantisi görüntüsüdür. Kurbanlık alacak vatandaşların canlı bir görünüme sahip olmayan, sürekli yatan ve salya, sümük gibi akıntıları bulunan hayvanlardan uzak durması gerekiyor. "

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ziraatçılar Derneği Hüseyin Demirtaş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title