Haberler

Tütüncüoğlu'nun Planlama İsyanı

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin 1/1000 ve 1/5000'lik planlamaları yapılmadığı için birçok yatırımcının beklemek zorunda kaldığını söyledi.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin 1/1000 ve 1/5000'lik planlamaları yapılmadığı için birçok yatırımcının beklemek zorunda kaldığını söyledi.

Çeşme'nin gelişmesi için yatak sayısının mutlaka artırılması gerektiğini belirten Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: "Çeşme uzun zamandır planlamaların yapılmasını bekliyor. Güney bölgemizde yerli ve yabancı yatırımcı 1/1000 ve 1/5000'lik planlamalar yapılmadığı için hala bekliyor. Biz hükümetten bu planlamaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bize 'Planlamalar hazır' diyorlar ama ortada hiçbir şey yok. Bu planlamalar yapılsa Çeşme kazanacak Türkiye kazanacak. Bu konuyu Turizm Bakanlığı bir an önce halletmeli. Ayrıca Şifne Yat Limanı'nın bir an önce yapılması gerekiyor. Bu bölgenin jeofizik planlamasını bizim görevimiz olmamasına rağmen kendi bütçemizden bunu karşılayıp Bakanlığa teslim ettik. Ayrıca, balıkçı barınağı yapılacaktı ama hala bir çalışma gerçekleştirilmedi."

HALKIMIZ İÇİN VARIZ

Tütüncüoğlu, özellikle alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getirerek şunları söyledi: "Çeşme Belediyesi olarak 2011-2012 yılları arasında yaptığımız alt yapı yatırımı 17 milyon TL'yi geçti. Birçok çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Bunun dışında Çeşme'de 10 metre genişliğinde 12.5 kilometrelik beton asfalt yol yapımı gerçekleştirdik. Birçok şehirde bizim yatırımlarımızın yarısı kadar çalışma olmuyor. Ilıca'da yaptığımız çalışmada

birçok şehirde olmayan çok güzel bir otogar inşa ettik. Bu yapının üstüne de 400 araçlık bir otopark yapıldı. Otogarın tam karşısına çok amaçlı kongre ve ticaret merkezi inşa ettik."

Çeşme içinde bulunan Aya Haralambos Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarını tamamlayarak Kültür Merkezi'ne çevirdiklerini anlatan Tütüncüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Şu an orada çeşitli konserler veriyoruz. Bunun dışında plajlarımız için yaptığımız çalışmalar var. Ilıca Plajı için 1.5 milyon TL'lik bir bütçe ile yeni düzenleme gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl hedefimiz plajlarımızı daha da genişletmek. Çiftlik tarafında 2.5 kilometrelik yeni plajlar yapacağız. Bu çalışmalara Ekim ayında başlayacağız. Alt yapıya harcadığımız 20 milyon TL'yi kimse görmüyor. Ama bir parke taşı eksik olsun hemen eleştiri alabiliyorsunuz. Çeşme Belediyesi halktan aldığını halka veren bir belediye olarak çalışmalarına devam edecektir. Türkiye Çeşme'yi tercih ediyorsa demek ki; doğru yoldayız. Çeşme Belediye personeli ve Meclis üyesi arkadaşlarıma buradan bana verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum."

ÇÖP SORUNU

Çeşme'ye bakıldığı

zaman iki hafta önce sadece otobandan giriş yapan araç sayısının 248 bin olduğunu anlatan Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir sonraki araç sayısı ile 255 bin olarak tespit edildi. İlçede yaşayanlarla birlikte bu rakam 1 milyona yaklaşıyor. Çeşme'de yerleşik nüfus 25 bin olmasına rağmen gerçekleştirdiğimiz alt ve üst yapı çalışmaları ile vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizim tatilci vatandaşlarımızdan istediğimiz tek bir şey var o da yanlarında getirdikleri yiyecekleri bir torbaya koyup en yakın çöp kutusuna bırakması. Çeşme yaptığı yatırımlarla doğru yolda gitmektedir. Bizim istediğimiz herkesin Çeşme'nin güzelliklerini görüp yaşaması. Çünkü, Çeşme anlatılarak yaşanmaz."

EĞLENCE SEKTÖRÜ

Çeşme'de eğlence sektöründe yaşananları da gündeme taşıyan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, şunları söyledi: "Çeşme'ye gelen insanlar kurallar dahilinde hem eğlenecek hem de dinlenecek. İşletmelerle vatandaşlar kanuna uygun hareket etmeliler aksi takdirde Çeşme zarar görüyor. İnsanların birbirlerine tolerans göstermeleri gerekiyor. Kimse kimsenin hakkına tecavüz etmemeli. Bu konuda gerekli birimler devrede." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ilıca Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title