Haberler

Tutuklanan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenilerine Destek

Haber-Kamera Ümit TÜRK İstanbul DHAİnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amaçlı katıldıkları nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası sonrası terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklanan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önder için Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Haber-Kamera Ümit TÜRK İstanbul DHA

İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amaçlı katıldıkları nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası sonrası terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklanan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önder için Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

BİZ BİLİYORUZ Kİ ÇATIŞMALI BÖLGEYE SES OLDUĞU İÇİN TUTUKLANDI

İnsanlık onuru işkenceyi yenecek yazılı pankart açarak, Özgür basın susturulamaz sloganları atan topluluk adına İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Derya Gazioğlu bir basın açıklaması yaptı. 26 Haziran işkenceyle mücadele ve işkence görenlerle dayanışma gününe Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklu bulunduğu bir ortamda girdiklerini belirten Gazioğlu, İşkencenin görünür kılınmasında bu kadar büyük bir emeğin sahibi olan Fincancı, dayanışma ruhuyla yaptığı bir günlük yayın yönetmenliği nedeniyle tutuklandı. Ama biz biliyoruz ki, Cizre raporu başta olmak üzere çatışmalı ortamlarda var olduğu için, ses olduğu için şimdi Bakırköy Cezaevi'nde. dedi.

GAZETECİLERİN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren de, Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önder oğlunun basın ve ifade özgürlüğü için Özgür Gündem ile dayanıştıkları için tutuklandılar. Çok sayıda gazeteci için açılmış davalar var. Hergün adliyelere taşınıyoruz. Biz gazeteci örgütleri olarak tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını var olan davaların düşürülmesini talep ediyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title