Haberler

Tütav Faaliyet Alanı Olarak Trabzon'u Seçti

Dünyanın birçok yerinde turistik, kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV), bu yıl faaliyet alanı olarak Trabzon’u seçti.

Dünyanın birçok yerinde turistik, kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV), bu yıl faaliyet alanı olarak Trabzon'u seçti.

Trabzon'un sosyal ve ekonomik durumu üzerine araştırma, inceleme ve değerlendirmeler yapan heyet, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Düzköy Çal mağarası ve Uzuzngöl'de incelemelerde bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen'in davetlisi olarak Trabzon'a gelen TÜTAV Başkanı Kemal Baytaş ve beraberindekiler 3 gün boyunca kentin tarihi, turistik, kültürel ve doğal zenginliklerini inceleyerek tespitlerde bulundular.

Pekşen, 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin en çok kaybeden kentlerinden bir olan Trabzon'da TÜTAV heyeti ve ünlü gazetecilerle 3 günlük çalışma yaptıklarını, bu 3 günlük incelemede gözlemlerinin çok olumsuz olduğunu söyledi. Pekşen, "Bizler Trabzon'u yıllarca dünyanın en önemli tarihi, turistik ve kültürel dünya kenti özelliğiyle tanıdık. Ama son 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ne yazık ki karşılaştığımız bizi son derece üzdü. Özellikle tarihi eserleri ve çevreyi hedef alan uygulamalar son derece huzur bozucu olmuş ve büyük tahribat yapılmış. Bu konuda somut olarak bir şeyler söylemek gerekirse Ayasofya Müzesi'nin her çağdaş insanın tepkisini çeken bir şekle dönüştürülmesi ve büyük bölümünün kapatılması, yine bir izahı zor bir bahaneyle Sümela Manastırı'nın kapatılması, Uzungöl'ün ise etrafı ile birlikte betonlaştırılıp tahrip edilmesi büyük bir tahribat oluşturmuş. Uzungöl'deki canlı yaşam üzerinde yüzen ördeklerin dışında tamamen yok edilmiş durumda. Bu durum doğal ve kültürel varlıklarımızın büyük ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmaktadır. Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda dere yataklarında yapılan HES'lerin oluşturduğu doğa tahribatı, ormanlarımızdaki böcek ve benzeri ağır tahribatlar bölgemizin bilinen ve bu nedenle tercih edilen muhteşem özelliklerinden olumsuz yönde hızla uzaklaştığını göstermektedir. Bu durum derhal durdurulmalı ve Trabzon yeniden hak ettiği dünya kenti özelliğine kavuşturulmalıdır" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Tanıtma Vakfı Haluk Pekşen Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title