Haberler

Tusk: AB Negatif Senaryoya Hazırlıklıydı

Güncelleme:

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Referandumdan başka bir sonuç çıkmasını istediğimizi saklamaya gerek yok. Bu sonucun dramatik olduğunun farkındayım. Hazırlıklıydık." dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği'nin, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması ile ortaya çıkan "negatif senaryo"ya hazırlıklı olduğunu söyledi.

"AB NEGATİF SENARYOYA HAZIRDI"

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının (Brexit) yüzde 51.8 oyla kesinlik kazanmasının ardından kısa bir açıklama yapan tusk, "AB negatif senaryoya hazırlıklıydı. AB birliği 27 üyeyle bir tutmaya kararlı" dedi.
"HİSTERİK TEPKİLER VERİLMEMELİ"

Tusk İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı aldığı referandumun siyasi sonuçlarını, özellikle de İngiltere'ye etkilerini kimsenin kestiremeyeceğini ancak şu anda "histerik tepkiler" verilmemesi gerektiğini belirtti.

GENİŞ KAPSAMLI MUHASEBE YAPILACAK

Tusk açıklamasında, "Bugün, 27 AB lideri adına birliğimizi korumaya kararlı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu olumsuz senaryoya da hazırlıklı olduğumuzdan herkesin emin olmasını istiyorum" dedi.

Salı günü yapılacak olan zirvede konu hakkında gayrı resmi toplantılar için Avrupa Birliği devletler başkanlarına davetiye gönderildiğini ifade eden Tusk, "Liderlere Birliğin geleceği konusunda geniş kapsamlı bir muhasebeye başlamamızı teklif edeceğim" dedi.

SCHULZ: DOMİNO ETKİSİ OLMAZ

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının "domino etkisi" yapacağını düşünmediklerini söyledi.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının kesinlik kazanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Schulz, "İngiltere'nin bu karararının bir domino etkisi yapacağını düşünmüyoruz" dedi.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının kendisinde şok etkisi yapmadığını kaydeden Schulz, böyle bir sonuç çıkabileceğine kendisini hazırladığını belirterek, "Böyle bir sonuca kendimizi hazırladık" ifadelerini kullandı. İngiltere'yi zor bir sürecin beklediğini de kaydeden Schulz, Euro'nun da Sterlin gibi sert düşüş yaşamaması için çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Donald Tusk Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (35)

DICLENIN OGLU:

ALMANYA POLANYA ÇEK CUMHURIYETI SLOVAKYA. . . . . AVRUPA BIRLIGI 2020. . . . MAHSERIN DÖRT ATLISI. . . . YENI PRUSYA. . . . YALNIZ KALACAK VE YOK OLACAKSINIZ. YASASIN TURAN IMPARATORLUGU, , , , TÜRKÜN DÜNYAYA ADALET GETIRMESININ YOLU AÇILIYOR. HAYIRLI OLSUN DÜNYA.

14
10
yanıtYanıtla
DICLENIN OGLU:

FIKRO KAFAYI MI YEDIN LO. O''NUN YAPTIKLARINI MISIRDAKI SAGIR SULTAN BILIYOR. KUTU KUTU PENSE. . . ROLEX SANA GELSE. . AKKOYUNLAR HARIÇ.

yanıt1
yanıt0
MUALLİM66:

aklın yolu bir ab ye hayır reis referanduma haydi bismillah yasasın Turk İslam Birliği

15
2
yanıtYanıtla
300 İSPARTALI:

ÜLKELER AB DEN CIKMAK İSTİYOR BİZ NİYE GİRMEYE CALIŞIYORUZ SURİYELİLERİ AB YE GÖNDERELİM KENDİ YERİMİZE

13
0
yanıtYanıtla
vatansever:

27 üyeyide zor tutarsınız baksana hollanda ve fransada ayrılmaya kararlı. hey yavrum hey

11
0
yanıtYanıtla
Soner Dalyan:

AB kamayı yedi. Dağılım süreci başladı. Avrupa Baharına hoşgeldiniz. .

11
0
yanıtYanıtla
TÜRK:

Reis Erdogan saysesinde oldu bu !!!!!!sirf suriyeliler girmesin diye ingiltereye ve türkiye girmesin diye avrupa birligine ciktilar !!!!Recep Tayyip Erdogan Türk Siyasi tarihin en büyük Ustasidr bu bir gercek !!!!Gönderilsin 1 milyon suriyeli daha diyer ülkelerde cikacaktir !!!!Zafer Türkündür !!!!

7
3
yanıtYanıtla
DICLENIN OGLU:

AÇ TAVUK KENDINI DARI AMBARINDA GÖRÜR. SEN HANGI BARDASIN?

yanıt1
yanıt1
Vatandaş :

Avrupa birliğinie suriyeliler girsin açın sınırları tam zamanı , seyreyle cümbüşü sonra . . . :)

7
0
yanıtYanıtla
nuri:

VARAN 1 , DÜNYANIN EN RİYAKAR VE FİTNE ÜLKESİ.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title