Haberler

Türsab Başkanı Ulusoy: "Zamanı Gelince Bizde Avrupa'ya Vize Uygulayacağız"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Ulusoy, şu anda Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik vize uygulamasına tepki göstererek, "Zamanı gelince bizde onlara aynı şekilde vize uygulayacağız" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Ulusoy, şu anda Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik vize uygulamasına tepki göstererek, "Zamanı gelince bizde onlara aynı şekilde vize uygulayacağız" dedi.

Kastamonu Valiliği ile Kastamonu Konfederasyonu (Kas-Kon) davetlisi olarak Kastamonu'da çeşitli tarihi ve turistik yerleri yapılan ziyarette TÜRSAB Başkanı Ulusoy'a Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ile Kas-Kon Genel Başkanı Selami Çelebioğlu eşlik etti. TÜRSAB Başkanı Ulusoy ile beraberindeki heyet, ilk olarak İzbeli Çiftliğinde sabah kahvaltısı etti. Buradan Doğa ve Kültür Köyü'ne geçen Ulusoy, buradaki incelemelerin ardından Ilgaz Dağı'nda Yurdum Tepe'deki kayak tesisleri ile otelleri ziyaret etti.

Ilgaz Mountain Resort'ta öğle yemeğinin ardından Ulusoy, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sanayi kentlerinin da artık turizme yöneldiğini belirterek, "Kocaeli, sanayi kentinden turizme geçmek istiyor. Bunun için çeşitli projeler hazırladırlar. Gebze'ye, İzmit'e, Çorlu'ya bakın hepsi kendi gettolarını yaratmış, kendi kahveleri, kendi spor salonları, kendi düğün salonları var. Ama turizm öyle değil, dünyaya açılan bir pencere. Kıyafetiyle, giyimiyle, tırnağındaki bakımıyla, kültür ve kültür alışverişiyle, ayrı bir iletişim alanıdır" dedi.

Avrupa'nın Türkiye'ye uyguladığı vize konusunda da bilgi veren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Yunanistan Turizm bakanlığından randevu istedim, bana 6 ay sonra randevu verdi. Benden daha sonra randevu istedi. Ben de ona 4 ay sonra randevu verdim. Dışişleri Bakanına gittim beni ağırladı. Ona 'Bir gün gelecek, biz size vize koyacağız' dedim. Ondan sonra, Yunanistan günü birlik bize vize vermeye başladı. Sabah pasaportunu getiriyorsun, akşam vizeni alıyorsun. Buradan sesleniyorum; kim bize kolaylık sağlarsa bizde kolaylık yaparız. İtalya bunu yaptı. İtalya'da patlama oldu. Onlar bizden turist bekliyor. Avrupa bizden turist bekliyor. Selanik'e 4 kere tur yaptık. Beşinciye gidiyoruz. Niye bize 'turist gönderin diyorlar' Çünkü, bu ülke büyük bir ülkedir" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Ulusoy, sırasıyla El Sanatları Araştırma Enstitüsünü, İsmailbey Külliyesini, Yakupağa Külliyesini, Münire Sultan Medresesini, Vedat Tek Kültür Mürkezini gibi şehrin merkezini gezdi. Ayrıca Ulusoy, Yakupağa Külliyesinde Kastamonu'nun meşhur çekme helva yapımını izledi.

Gezinin ardından son olarak Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk olarak Vali Erdoğan Bektaş, davetlilere sunum yaptı.

Sunumun ardından söz alan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin arka bahçesi olmadığını söyledi. Türkiye üzerinde birçok oyunun oynandığını ifade eden Ulusoy, "Avrupa Birliği, akla geldiği zaman, bize komplo kurmaya kalkışmasın. Bu ülke AB'nin arka bahçesi değildir. Onun için bizi yıkmaya çalışanlara karşı dikkatli olmamız lazım. Kastamonu bunun önemini göstermiştir. Bu yöredeki kadınlarımız, bebelerini bırakıp da İstiklal yolunda mücadele eden parçamızdır. Bu ülkeyi sosya-ekonomik açıdan birbirine bağlamaya çalışıyoruz. Bizim için Van da bir Hakkari de birdir. Kaşımaya çalışanlar bilsinler ki, kaşıyanların elinin içindeki kan onları rahatsız eder. Bizim okşanmaya ihtiyacımız var, kaşınmaya değil" dedi.

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Ulusoy, her Türk evladının dedesinin Çanakkale'de aynı safta savaştığının altını çizerek, kendi ailesinde en fazla bayanların olduğunu ancak damatların hiç birisine nereli olduklarını sormadığını belirtti. Ulusoy, "Damatların biri Diyarbakırlı, biri Elazığlı, biri Mardinli. Onlara hiç bir zaman nerelisin diye sormadık. Onların taşıdığı al yıldızlı bayrağa baktık. Bu ülkeyi birbirine beraber kaynaştırdık. Çanakkale'de beraberdik. Allahuekber Dağları'nda beraberdik. Yemen'in çöllerinde beraberdik" diye konuştu. Kastamonu Valisi Bektaş ise, turizm yolunda ilerlediklerini ve birçok çalışma yürüttüklerini söyledi. Bektaş, Kastamonu'daki projeler hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Kastamonu'da birkaç sene sonra gerçekten güzel şeyler olacaktır. Turizm açısından hedeflediğimiz önemli bir yere gelecektir. Kastamonu'da birçok faaliyetimiz rayına girmek üzere. Doğrusu söylemek gerekirse, beklentilerimiz büyüktür."

Kas-Kon Genel Başkanı Selami Çelebioğlu da, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un Kastamonu'ya gelmesin duyduğu mutluluğu dile getirerek, İstanbullu işadamlarını şehre sahip çıkmasını istedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Erdoğan Bektaş Kastamonu ulusoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title