Haberler

Türofed ve Sunexpress Türkiye'yi Ortak Tanıtacak

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile SunExpress arasında Türk turizmini tanıtmak amacıyla işbirliği protokolu imzalandı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile SunExpress arasında Türk turizmini tanıtmak amacıyla işbirliği protokolu imzalandı.

SunExpress'in Antalya'daki ofisinde gerçekleştirilen imza törenine, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ve SunExpress Türkiye Satış Pazarlama Başkanı Necdet Gürsoy katıldı.

İşbirliği protokolunun Türk turizmi açısından önemli olduğunu söyleyen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, SunExpress'in yıllardır Türk turizmine başarılı katkılarda bulunduğunu aktardı. SunExpress'in Antalya merkezli başlayıp devam eden süreçte İzmir'i de Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri haline getirdiğini dile getiren Osman Ayık, "Bu işbirliğinin nedeni turizmdeki mevcut yapıyı daha güçlendirip, büyütmek. Amaç tektir. Amaç, Türk turizmini büyütmek, geliştirmek, bütün dünyada oluşan turizm pastasından mümkün olan en büyük payı almak" dedi.

AMAÇ TURİZME HİZMET VERMEK

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise TÜROFED ile böyle bir işbirliğine girmekten mutluluk duyduklarını aktarırken, şöyle dedi:

"Karşılıklı olarak biz daha çok Akdeniz ve Ege kuşağında hizmet veriyoruz. Buraya en çok turist taşıyan şirket de biziz. Buralara bizim getirdiğimiz özel misafirler de oluyor. Daha dün Gazipaşa'ya yeni bir ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik Frankfurt'tan. Almanya'daki turizmciler ile medya temsilcilerini Türkiye'ye getiriyoruz. TÜROFED de bize bu tip turizmle alakalı hizmetlerimizde en büyük desteği verdi, bundan sonra da vereceğine eminiz. Bu yönde de aramızda bir protokol imzalıyoruz. Biz TÜROFED'in ulaşım sponsorluğunu gerçekleştiriyoruz. TÜROFED de bizim konaklama sponsorluğumuzu gerçekleştiriyor. Turizmi tanıtacak her türlü eylemde beraber hareket edeceğiz. Amaç Türk turizmine hizmet vermek."

SURİYE'DEN HİÇ ETKİLENMEDİK

Konuşmaların ardından işbirliği protokolunu imzalayan Osman Ayık ve Hacı Say, basın mensuplarının Türk turizminin mevcut durumu ve 2023 vizyonuna ilişkin sorularını yanıtladı. Bu konuda bir değerlendirmede bulunan Hacı Say, Türk turizmi içerisinde özellikle Antalya'nın belirli bir büyüklüğe ulaştığını ve yüzde 50'ler seviyesinde artış ya da azalma yaşamak yerine tek haneli büyümeler gerçekleşeceğini dile getirdi. Havayolu olarak da yıllık artık tek haneli rakamlarda bir büyüme beklentisi içinde olduklarını aktaran Hacı Say, "Suriye devamlı dünya medyasında yer alıyor, İran bazen yer alıyor. 90'larda bir Irak krizi olduğunda bu krizden çok etkilenmişti Türkiye, 2001'de bir de. Ama bugün Suriye noktasında turizmimizin etkilenmesini, bir turizm destinasyonu olarak hiç hissetmedik. Bu yüzden tatilini rezervasyonunu iptal eden bir kişi bile duymadım" diye konuştu.

HAYAL DENENLER GERÇEK OLDU

Önümüzdeki yıllar içinde havayolu sektörünün böyle büyüdüğü düşünülürse 2023 hedefine kolay ulaşılabileceğini anlatan Hacı Say, "Ben o hedefleri gerçekçi buluyorum. 2000 yılında biz Antalya'nın bugünlere geleceğini konuşsaydık, söylese bile yanındaki 'hayal' diyebilirdi. Bugün hepsi gerçekleşti, gerek yatak kapasitesi, gerek uçak sayısı olarak. 2000 yılında tüm Türkiye'de herhalde 100 tane uçak vardı, bugün 350 uçak var. 3.5 katına 13 yılda gelmiş. Bu büyümeyi gerçekleştirebiliriz. Bu rekabette bizim rekabet edeceğimiz koşullar var" ifadelerini kullandı.

BÜYÜME ORANLARI İSTİKRARIN GÖSTERGESİ

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da Türk turizminin yavaş yavaş beklenen konuma geldiği değerlendirmesinde bulunurken, Türkiye'nin artık dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu ve klasikleşmiş bir destinasyon haline geldiğini dile getirdi. Türk turizminde artık bundan sonraki büyüme ve küçülmelerin tek haneli yaşanacağını vurgulayan Osman Ayık, şöyle dedi:

"Türkiye bundan sonra istikrarını koruyan, düzenli gelişmesini devam ettiren bir ülke konumunda olur. Yılın başında da biz beyanatlar verirken, 'Bizim büyümelerimiz tek haneli olacak, yüzde 5-8 arasında seyreden bir büyüme bizim için büyük bir başarıdır' demiştik. Şu günkü rakamlara baktığımızda Türkiye genelinde yüzde 10 büyüyor ki, Türkiye için çok önemli bir rakam. Antalya ise yüzde 7.5 oranında büyüyor. Bu aslında istikrarın en önemli göstergelerinden biri."

Türkiye bu şekilde büyümeye devam ederse 2023 hedeflerini daha önce de gerçekleştirebileceğine dikkati çeken Osman Ayık, Türkiye'de bununla ilgili gerekli altyapının mevcut olduğundan bahsetti.

KİŞİYE ÖZEL TURİZM PEŞİNDEYİZ

ETİK Başkanı Mehmet İşler de bir soru üzerine İzmir'in son dönemde yaşadığı gelişmelerden bahsetti. Antalya'da artık arz- talep dengesinin oturduğunu kaydeden Mehmet İşler, Antalya'da artık yatırım yapılacak doğru düzgün yer kalmaması nedeniyle yatırımcıların kültür, inanç, kruvazör, sağlık, termal ve kongre gibi tüm turizm çeşitliliğini içinde barındıran İzmir'e yöneldiğini anlattı. Bu konuda Antalya ile işbirliği içinde olduklarını belirten Mehmet İşler, şöyle konuştu:

"Antalya'nın artık yatırım konusundaki doyumluluğunun İzmir'e kaymasının bereketini yaşıyoruz. İzmir bir Antalya gibi olamaz. Antalya'nın aynısının zaten İzmir'de olmasını istemiyoruz. Her şey dahili çok iyi yapan bir yer. İzmir olarak daha butik, daha kendi içinde özel, daha kişiye özel bir hizmetle turizm çeşitliliği olan bir turizmi hedefliyoruz. Biz kişiye özel bir turizm peşindeyiz. Bu konuda da sağlık turizmi başta olmak üzere İzmir ileriye dönük yatırımlar yapıyor. EXPO 2020 adayı olan İzmir, EXPO süreciyle birlikte kendisine bir sıçrama tahtası bulacaktır." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title