Haberler

Türkmenlere Yardım Tır'ını Hotar Sürdü

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan Bayır Bucak’taki Türkmenlere destek kampanyası kapsamında İzmir’den iki TIR yola çıktı.

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan Bayır Bucak'taki Türkmenlere destek kampanyası kapsamında İzmir'den iki TIR yola çıktı. Yardım kolilerini yükleyenler arasında çocuklar da bulunurken, bazı partililer gözyaşlarını tutamadı. Yardım TIR'ını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar sürdü.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, Türkiye genelinde Türkmenlere destek kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, İzmir Çiğli'den yardım malzemeleriyle dolu iki TIR yola çıktı. TIR'lar yola çıkmadan önce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican konuşma yaptı ve TIR'lara yardım malzemelerini yükledi. Yardım kolilerini TIR'lara yükleyenler arasında 8 yaşındaki Ravzagül Sifil de vardı. AK Parti Kemalpaşa Sosyal İşler Başkanı Emine Demir ise gözyaşlarını tutamadı. Demir, "Duygulandım, dayanamadım. Oradaki yaşlılar, çocuklar aklıma geldi. Savaşan kardeşlerimiz aklıma geldi" dedi. Partililer tarafından malzeme yüklü bir TIR'ı ise Hotar sürdü. Hotar'a araç içinde Delican ve Kocabıyık eşlik etti.

"BİZ KOMŞUSU AÇKEN UYUYAMAYAN BİR MİLLETİZ"

Yardım kampanyasının İzmir'de geniş bir destek bulduğunu söyleyen AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Şuan kampanyamızın resmi süresi dolmasına rağmen yardım çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Biz bunu biraz daha yavaşlatarak bu yardımlara planlı olarak devam edeceğiz. Bu iş inanç işi, gelenek görenek işidir. Biz, komşusu açken uyuyamayan bir milletiz. Böyle bir geleneğe sahibiz. Türkmen kardeşlerimize, Suriyeli misafirlerimize, Güneydoğu'da mağdur vatandaşlarımıza yetecek kadar desteğimiz oldu. Bu değerleri korumak çok önemlidir. AK Parti bizim için ve milletimiz için bir fırsat. Tarih içinde nasıl rol oynadığımızı bize hatırlattı. Biz tüm mazlumların sesi olan tek millet haline geldik. Biz bu değerlerimizi birlik ve beraberliğimizi bozmadan devam ettirmemiz lazım. Bizlerin de o ülkelerin yerinde olmamız muhtemel. Çünkü bütün dünya iş birliği yaparak Türkiye'yi karıştırmak istiyor. Ama Türk milleti buna müsaade etmeyecek. Özellikle Suriye'den gelen misafirlerimiz bir valiz alıp geliyorlar. Bir insan o valizin içine ne sığdırabilir ki? Geçmişleri, hayalleri var. Ama bir tek valizle canını kurtarmak pahasına gelmek zorunda kalıyor. Onun için aklımızı başımıza alıp güçlenerek devam etmemiz lazım" dedi.

"TÜRKMENLERİ GAVURUN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ"

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da, öğrencilik yıllarında Bayır Bucak bölgesinden bir öğrenci ile arkadaş olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkmenler dağlara oturup Türkiye'ye bakarlarmış. Yanlarındaki çocuklara da 'bir gün bizimkiler gelecek' dermiş. Bu süreç onlarca yıl boyunca devam etmiş. Ben bu olayı dinlediğimde 70'li yılların sonuydu. Şimdi 'bizimkiler' dedikleri biz oraya gidiyoruz. Onlara destek veriyoruz. Bizim partimiz Türkiye'yi yöneten parti sadece Türklerin partisi değil, ezilenlerin ve mazlumların partisidir. Bu TIR'lar Türkmen dağındaki mazlumlara gidiyor ama dünyanın başka yerlerine de gidiyor. Türkmenleri gavurun insafına bırakmayacağız. Bu yardımlar bunun bir boyutudur. Başka boyutlarda da onları yalnız bırakmayacağız. Bunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz."

"ONLAR DA KURTULUŞ SAVAŞI GERÇEKLEŞTİRİYOR"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise umumi bir görev için bir araya geldiklerini söyledi. Yardım kampanyasına büyük bir destek geldiğini ifade eden Delican, "Vatandaşlarımız bu kampanya için ellerinde ne varsa getirdi. Biz Kurtuluş Savaşında ülkemizi kurtardık. Onlar bir bakıma kurtuluş savaşı gerçekleştiriyor. Bizler de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Oradakiler bizim canlarımız. Birlikte olduğumuzu hissettirmek önemli" diye konuştu.

Yardım TIR'larında, kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, ısıtıcı, battaniye ve giysi bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nükhet Hotar AK Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title