Haberler

Türkmenlere İnsani Yardım

Görüntü Dökümü : - Yardım tırının görüntüsü- Katılımcıların görüntüsü- Asiye Yalap' ın basın açıklaması- Tırın Nevşehir 'den hareketi Nevşehir'den Türkmenlere insani yardım- İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Koordinatörlüğü tarafından Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine gıda, ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yapıldı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Koordinatörlüğü öncülüğünde Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım malzemesi gönderildi.

Görüntü Dökümü : - Yardım tırının görüntüsü- Katılımcıların görüntüsü- Asiye Yalap' ın basın açıklaması- Tırın Nevşehir 'den hareketi Nevşehir'den Türkmenlere insani yardım- İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Koordinatörlüğü tarafından Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine gıda, ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yapıldı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Koordinatörlüğü öncülüğünde Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım malzemesi gönderildi.Gülbahçe Parkı önünde toplanan İHH gönüllüleri adına açıklama yapan Asiye Yalap, ramazanda başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerden temel gıda, ilaç ve tıbbi malzeme toplandığını söyledi.Nevşehir'den Suriye'ye 123'üncü yardım tırını gönderdiklerini belirten Yalap, "Her ramazanda yeryüzünü kana buluyorlar. İslam ümmetine huzur içinde oruç tutmalarını bile çok görüyorlar. Arakan kan gölü olmuş, Doğu Türkistan zulüm görmede zirve yapmış. Bir adım ötede soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz Bayır Bucak Türkmenleri evinden ve coğrafyasından hicrete zorlanmış. Emperyalizm güçler doğacak çocukların hayatına bile ipotek uygulamış, bunlar kimin umurunda" diye konuştu.Yalap, Bayır Bucak Türkmenlerini kardeşleri olarak gördüklerini vurgulayarak, yaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve yardımların devam edeceğini kaydetti.Sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Yalap, "Çocuklar öldürülüyor, babalar katlediliyor, anneler ise çaresizlik içerisinde hayatlarından bezdiriliyor. İnsanlığımızdan utanır olduk. Yeni dünya düzeni kurmak isteyenlerin insanlığı buysa alsın, başlarına çalsınlar. Ufukta özgür ve inançları doğrultusunda dünyaya örnek bir İslam medeniyeti mutlaka kurulacaktır. Buna ümidimiz sonsuzdur. Zalimin zulmü yanına kar kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.Daha sonra yardım tırı, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH Koordine Merkezine uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Suriye Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title