Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türk Kızılayı, IŞİD'in Kobani'deki saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için bölgeye mobil mutfak gönderdi.

Türk Kızılayı, IŞİD'in Kobani'deki saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için bölgeye mobil mutfak gönderdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mürşitpınar sınır bölgesinden Türkiye'ye girişlerini sürdüren Kobani sakinlerine sıcak yemek servisi başladı.

Sınırdan geçen Kobanililere su ve hazır gıda yardımında bulunan Türk Kızılayı, sayının artması üzerine bölgeye mobil mutfak ünitelerini sevk etti. Tek seferde 5 bin 300 kişilik yemek hazırlama kapasitesi bulunan mobil mutfaklarda pişirilen çorbalar okullarda, düğün salonlarında ve taziye evlerinde konaklayan Kobanililere Kızılay ekiplerince dağıtılmaya başlandı.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden ve 30 uzman personelle insani yardım çalışması yürüten Türk Kızılayı, Kobanililerin her türlü gıda ihtiyacını karşılamak için titiz bir çalışma yürütüyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Mürşitpınar Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title