Haberler

"Türkiye'ye Sığınan Suriyelilerin Sayısı 90 Binin Üzerinde"

Güncelleme:

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Şehrimizdeki Suriyeli sayısı bugün 90 binin üzerinde." dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kentin nüfusuna eşit Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Tapsız, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 6 ambulansın teslim töreninde yaptığı konuşmada, kentteki 22 ambulansın 24 saat esasına göre hizmet verdiğini belirtti.

Suriye'de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaşa değinen Tapsız, şunları kaydetti:

"İnsan sağlığı bizim için çok önemli. Bundan 1,5 yıl önce sağlık açısından 90 bin nüfuslu bir il için belki yeterli devlet hastanesi vardı. Herkes biliyor ki Kilis'in nüfusu 99 bine dayandı. Şehrimizdeki Suriyeli sayısı da bugün 90 binin üzerinde. Dolayısıyla kentin nüfusuna eşit Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Halkımız misafirperverlik gösteriyor ve onları burada ağırlıyor. En fazla yükü de sağlık kuruluşlarımız çekiyor. Çünkü onlar günün 24 saati cefakar bir şekilde görevlerini en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeler."

Tapsız, Kilis Devlet Hastanesine 115 yataklı ek bina yapıldığını anımsattı.

Hastanenin yatak kapasitesinin de 367'ye çıkacağını hatırlatan Tapsız, "İnşallah bu yıl çalışmaların tamamlanacağını bekliyoruz. Bunun yanında sadece Suriyelilerin sağlık hizmetinden faydalanacağı prefabrik hastanenin ihalesi 20 Ocakta yapıldı. Bu çalışma 3 ay içerisinde bitecek" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy ise Kilis halkının yanı sıra misafir olarak gördükleri Suriyeliler sağlık hizmeti sunduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından ambulansın anahtarları sürücülere teslim edildi.

Törene, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Garnizon Komutanı Albay Necmi İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile diğer ilgililer katıldı. - Kilis

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Tapsız Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title