Haberler

Türkiye'ye Sığınan Ezidi: IŞİD'in Babamı Kestiğini Facebook'ta Gördüm

Güncelleme:

IŞİD'den kaçıp Türkiye'ye sığınan Halef Nuro, başı kesilen babasının fotoğrafını Facebook'ta gördüğünü ağlayarak anlattı.

Türkiye’ye sığınan Ezidiler, 90’larda boşaltılan köylere yerleştiriliyor. Halef Nuro, IŞİD tarafından başı kesilen babasının fotoğrafını Facebook’ta gördüğünü ağlayarak anlattı.

BİNLERCE EZİDİ TÜRKİYE'YE SIĞINIYOR

Şengal’deki katliamdan kaçan binlerce Ezidi, Türkiye’ye sığınıyor. Halen 3 bine yakın Ezidi, pasaportları yanlarında olmadığı için Silopi sınırında bekliyor. Türkiye’ye giriş yapabilenler ise Batman başta olmak üzere Diyarbakır, Silopi, Midyat ve Viranşehir gibi kentlere yerleştirildi. Batman’da Belediye Konukevi, otel ve evlerde barındırılan Ezidiler için, 1990’larda boşaltılan ve şu anda bazıları harabe durumunda olan Ezidi köyleri hazırlanıyor. Savaştan kaçan çocukların savaşın psikolojisini üzerlerinden atması için gönüllü psikologlar her gün Musa Anter Halk Evi’ne gelip çocuklarla ilgileniyor.

"BABAMIN KESİK BAŞINI GÖRDÜM, BUNA KALBİM NASIL DAYANIR"

Katliamdan kurtulanların anlattıkları ise yürekleri dağlıyor. Halef Nuro, babasının kesik başını Facebook’ta gördüğünü şöyle anlattı: “IŞİD geldiğinde kaçmaya başladık. Ailem orda kaldı. Türkiye’ye geldiğim sekizinci gün yakınlarım Facebook’ta babamın fotoğrafını gösterdiler. Fotoğrafta babamın elindeki su şişesi yanına düşmüş ve kafası kesilmiş. Buna kalbim nasıl dayanır? Soruyorum tüm insanlığa: Kim babasının kellesini yerde görüp dayanır bu acıya?”

KARDEŞİ İLE OĞLUNU KURŞUNA DİZDİLER

Annesi, kız kardeşi, yengesi ve beş çocuğundan haber alamadığını belirten Hazin Xelef “Çocuklarımın yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Şengal’den 1600 kadını kaçırdılar. Bunları Musul ve Telafer’e götürdüklerini biliyoruz.” dedi.

Mirza Şêx Ebo ise, kardeşi Ali Mirzo Ebo ile oğlu Dılşer Ali’nin kimliklerine bakılarak köy meydanında kurşuna dizildiğini söyledi.

Raze Nazık da “Batman’da bize kucak açan herkese minnettarız. Şimdi çocuklarımıza yeni yaşam alanları oluşturmak zorundayız. Ufak bir ses gelse çocuklarımız hemen yanımıza toplanıyor. Oynadıkları balon patlayınca korkuyorlar, bomba veya silah sanıyorlar” diye konuştu.

TATİLE GELİNCE DRAMI YAŞADI

Fakirköy’de 47 Ezidi evi var ama 4 hane yaşıyor. 1990’larda yaşananlar nedeniyle köylülerin çoğu Avrupa’ya gittikleri söyleniyor. Almanya’dan tatil için gelen Nuri Tunay “Irak’tan gelen Ezidiler perişanlık ve sefalet içerisindeler. 30-40 yıl oturduğumuz ev harabe durumda. Diğer ev onarılırsa kalınabilir. Bu evleri onlara veriyorum. Tadilat noktasında da elimden geleni yapmaya hazırım” dedi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Viranşehir Midyat Silopi Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (27)

Huge:

ezidilere ölüm onlar kafirler müslüman bile değiler

6
47
yanıtYanıtla
Yalan Dünyaserkor@arcor.de:

Ne olursa olsun, yeterki insan olsun, cok ayib sana vallahi!

yanıt0
yanıt0
karakannerededelikanli@hotmail.com:

insana insan olduğu için değer vermiyorsan insan olmadığın açıkca görülüyordur.....

yanıt0
yanıt0
murat:

türk askeri ölünce bu yezidiler şengalde pkk la kutlama yapardı halay çekerlerdi. pkk zora geldiği zaman insancıl olur. rahat ortamda ise tam zalimleşir.. zayıfken acıtasyon yapar.

15
19
yanıtYanıtla
ahmetbaros_fatih@hotmail.com:

eizidlerin kimseyle bağları yok yalan söyleme kendi hallerinde garibanc ayaşıyorlar kime zararları var

yanıt0
yanıt0
Sinirli:

Gelsinler gelsinler bir onlar eksik !!! evet taş kalpliyim gelmesinler ne halleri varsa görsünler Türkiyemiz bölünücek haberiniz yok uyuyun uyuyun !!! Acaba Türklere aynı şey olsa Irak bize kapılarını açarmı bir düşünün çok yardımsever milletiz ya aman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15
18
yanıtYanıtla
gerçekçi:

gelmesinler diyen barbarlar,bu ülkenin asıl sahibi küürtlerdir,asıl siz geldiğiniz yere gidin.sizde iş-it gibi işgalcisiniz,hakkınız olmayan topraklara kondunuz sivilleri katlettiniz ama artık sivil katletmeyle kimse kimsenin toprağına konamaz

10
15
yanıtYanıtla
mitatt:

kardeşim karşında aldıgı esirleri öldürüp kadınlarınıda kendilerine alan 100 bin kişilik işid var ezidiler kaçmayıp ne yapsın ellerinde silah yok esir düştükleri an kızlarını alacaklareşlerini alacaklar erkeklerinde kafalarını kesecekler ordaki normal bir savaş deil türkiye sahip çıksın sıkıntı yok

12
8
yanıtYanıtla
BASRİ:

PKK LILAR T.C SINIRINI KONTROL EDİYORLARMIŞ.MÜSLÜMANA BENZEYEN BİRİNİ GÖRDÜKLERİ ZAMAN EĞER KİMLİK İBRAZ EDEMEZSE IŞİD MİLİTANI OLDUĞUNA KARAR VERİYORLARMIŞ VE YAKALIYORLARMIŞ.SONRA KARAKOLA TESLİM EDİP TUTUKLANMASI TALEBİYLE ŞAHİTLİK VE İFADE VERİYORLARMIŞ.BU GÜN 13 KİŞİYİ KARAKOLA TESLİM ETMİŞLER.İNANMAZSANIZ HABERLERİ OKUYUN.BU YAKALAMA İŞİNİ YAPANLAR HPG GENÇLERİYMİŞ.MEYDAN PKK LILARA KALDI.YAZIKLAR OLSUN.

18
2
yanıtYanıtla
hakan:

KÜRT İNTİKAM TUGAYI: 500 musriki pazarda zengin araplara satiyorlarmis, serefin orda ya git kurtar, yada pazar mali gibi otur sahibini bekle.

10
8
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title