Haberler

Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenliği Gaziantep'te Başladı

45 üniversiteden 64 halk oyunu ekibinin katıldığı ve 5 gün sürecek Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenliği'nin açılış galası, Gaziantep Üniversitesi'ndeki Sporium'da yapıldı.

45 üniversiteden 64 halk oyunu ekibinin katıldığı ve 5 gün sürecek Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenliği'nin açılış galası, Gaziantep Üniversitesi'ndeki Sporium'da yapıldı. Törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Baykal ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Mehmet Zeki Baykal, "Başta, ev sahipliği yapan, yarışma sonunda önemli olanın kazanmak değil birlik ve beraberlik içinde halk oyunlarımızı yaşatmak ve yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Baykal, "Halk oyunları bir milletin geleneksel kültürünün en eski, en güzel örnekleridir. Hiç şüphesiz bu kültürel değerlerimizin en temel özelliklerinden birisi de birlik ve beraberliktir. Federasyon olarak bilim yuvası olan üniversitelerimizde eğitim gören öğrencilerimizin birlik ve beraberliklerini geliştirecek faaliyetler yapmayı amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda yaptığımız şenliklerin ikincisini Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştireceğiz. Tüm katılımcılara başarılar dilerim" dedi.

Rektör Yavuz Coşkun ise Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen ekiplerin halk oyunları gösterilerini izlemenin mutluluk verici olduğunu belirterek, "45 üniversiteden yaklaşık 2 bin 500 kişi Gaziantep'e şenlik için geldi. Hepsine hoş geldin diyorum. Kendilerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Eminim Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerimizin sergileyeceği dans gösterileri 5 günlük süreç içerisinde kendilerini izleyenleri büyüleyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Coşkun, şenliklere katılan ekiplere katılım belgelerini verdi. Daha sonra halk oyunları ekipleri sırasıyla sahneye çıkarak yöresel oyunlarını sergiledi.

Şenliklerin 26 Nisan Cumartesi günü yapılacak final yarışmalarıyla son bulacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Şahinbey Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman?
title