Haberler

Genelkurmay: Rus Uçağına Önleme Yapıldı

Güncelleme:

Genelkurmay, sınıra paralel uçan Rus uçağının önlendiğini ve Suriye füze sisteminin F-16 uçağına tacizde bulunduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'ya ait bir uçağın Türk hava sahasına paralel olarak, Karadeniz'in uluslararası hava sahasında Türkiye kıyılarına ortalama 15-20 deniz mili mesafede olacak şekilde uçuş yaptığını belirterek, "Bu durum üzerine, dört adet F-16 uçağı, 12.17-15.53 saatleri arasında, Rus uçağını takip ederek 12.35'de bir kez önleme yaptı, müteakiben yine Türk Hava Sahası içerisinde devriye uçuşu ile anılan uçağı 0.5 - 10 deniz mili mesafeden izledi" açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan günlük faaliyetlere ilişkin açıklamaya göre, dün, Türkiye- Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet Türk F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet MIG-23 uçağının, Cilvegözü / Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 1.3 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. Dört adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden ve Diyarbakır meydanından kalkan bir adet F-16 uçağına, Hatay üzerinde iken, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından saat 15.35'de tacizde bulunuldu.

RUS UÇAĞINA ÖNLEME!

Rusya'ya ait bir adet İL-20 uçağı, Romanya tarafından gelerek, batı-doğu istikametinde, Türk hava sahasına paralel olarak, Karadeniz'in uluslararası hava sahasında Türkiye kıyılarına ortalama 15-20 deniz mili mesafede olacak şekilde uçuş yaptı.

Bu durum üzerine, Bandırma'dan ve Merzifon'dan kalkış yapan dört adet F-16 uçağı, 12.17-15.53 saatleri arasında, İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Bartın-Kastamonu-Sinop-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon üzerinde ve Türk Hava Sahası içerisinde anılan Rus uçağını takip ederek 12.35'de bir kez önleme yaptı, müteakiben yine Türk Hava Sahası içerisinde devriye uçuşu ile anılan uçağı 0.5 - 10 deniz mili mesafeden izledi.

Ayrıca dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (33)

esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

hala esedi savunanlar var adamlar gunluk taciz ediyor ordumuzu ve hala esedi destekliyorlar ermeni tohumlari sizi

40
10
yanıtYanıtla
mehmet orakciorakci_96@hotmail.com:

ermenitohumlari degil destekleyen icimizdeki KILICTAR OGLUNUN akrabalari ANLARSIN aleviler .... suriyede yasanan SIA ...SUNNI CATISMASI ... TURK ordusu buna mudahaleetmeli biz muslumanlari korumayacagizda kimi koruyacagiz BIZ OSMANLI TORUNLARI OLAN TURKLERIZ SIARIMIZ UMMETI MUHAMMEDI SUNNETI SENIYEYI KORUMAK VE YUCELTMEK ... OYLE MHP nin DEDIGI GIBI KURU KURUYA TURKCULUK YAPMAK DEGIL turk DEMEK ISLAM DEMEK TIR... AYRILMAZ IKILI BIZ BU DININ MUCAHIDLERIYIZ ...ATALARIMIZ OSMANLININ YOLUNDAN GITMEK ZORUNDAYIZ

yanıt0
yanıt0
veritateh._kalayci@mynet.com:

öyle yanlışlar haksızlıklar yapıldı ki onu savunma pozisyonuna ittiniz insanları,yok yere Suriyeye düşman edildik. Bu politikalar karşı olduğumuz.

yanıt0
yanıt0
uydur.delen@hotmail.com:

Eee herkese dusman olan bir millet ve ''turkun , turkten baska dostu yok'' geri zekalica bir ANLAYISLA yasarsaniz, böyle iki taraftan rahatsiz ederler, hatta dört taraftan ederler gerekirse. Önce insanligi ve durust olmayi ögrenmelisiniz ey millet!

35
4
yanıtYanıtla
GUROguros@hotmail.tr:

**türkün, türkten baska dostu yoktur** demek aslinda kendisini dusurmektir insan olarak, ama ben anlamiyorum, turkler bunu kendilerine nasil söylerler?!? ;)) Anlamini bilmiyorlarmi acaba? KENDISINI DISLADIKLARININ DA FARKINDA DEGILLER .

yanıt0
yanıt0
türkoğlunecu0130p@yahoo.com:

Türkün senin gibi dostu olacağına bütün dünya düşmanı olsun daha iyi... ileri zeka anlayış :)

yanıt0
yanıt0
GEMAKAFKAZsaltuk-tayfun@hotmail.com:

mehmet orakçıya=Birader fellucede türklere operasyon yapılırken nerdeydin senin hükümetin çini kaç kere veto etti adamlar hersene ille türklere operasyon yapar suriyede osmanlılığınız tuttuda ırakta kapı dibinde kürdistan kuruldu destekleyende senin hükümetin ya güneydoğu osmanlı olsaydı türk askerine silah çeken teröristlen masayamı otururdu sen kendi verdiğin oyun esiri olmuşsun yazık bide osmanlıyı tanısan

7
24
yanıtYanıtla
kartalsaimesra@mynet.com:

sen hastasin

yanıt0
yanıt0
ÇERKEZnecu0130p@yahoo.com:

KIRTAL SEN HASTASIN

yanıt0
yanıt0
mete03k1818@tahoo.com:

Rusyanın zayıflatılması hatta parçalanması Türkiye çıkarınadır Önce İran Sonrada Rusya Türkiyenin bölgesel rakipleri...

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title