Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

Kızılay esnafı, terör örgütlerinin amacının halkı korkutmak, sokakları ıssızlaştırmak olduğunu belirterek, buna fırsat vermeyeceklerini ve işlerinin başında olduklarını ifade etti.

Kızılay esnafı, terör örgütlerinin amacının halkı korkutmak, sokakları ıssızlaştırmak olduğunu belirterek, buna fırsat vermeyeceklerini ve işlerinin başında olduklarını ifade etti.

Kızılay esnafı, Çankaya Kaymakamlığı önünde toplanarak, teröre karşı tek vücut oldu. Kızılay esnafı adına burada açıklama yapan Ulvi Dağdeviren terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi.

Saldırıların asla hedefine ulaşamayacağını vurgulayan Dağdeviren, "Terör buraların ıssızlaşmasını istiyor. Terörün ekmeğine yağ sürmemek için bizler Kızılay esnafı olarak işimizin başında olduğumuzu deklare ediyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların Kızılay'a sahip çıkmasını isteyen Dağdeviren, korku salmayı amaçlayan bu tehdit karşısında toplumun daha da bütünleştiğini ifade etti.

Esnaf Halil Aksoy, terör olaylarının bir an önce son bulmasını istediklerini dile getirerek, "Teröre fırsat vermeyeceğiz. Teröre karşı toplum olarak dik durmalı, birlik olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

"Tunalı esnafı kepenk kapatmadı"

Başkentin en hareketli caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi'de asılsız ihbarlar nedeniyle bazı esnafın kepenk kapattığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildiren İnan Bulut da tedirginlik olmasına rağmen herkesin işinin başında olduğuna işaret etti.

Terörün amacının insanları korkutarak sosyal hayattan kopmasını, evlerine kapanması ve ticaretin ölmesini sağlamak olduğuna dikkat çeken esnaf Bulut, "Ancak terörün bu istediklerine halk olarak susmamamız, fırsat vermememiz lazım. Birlik ve beraberlik zamanıdır" açıklamasında bulundu.

Tunalı'da 30 yıldır esnaf olan Selim Yetkin ise topluma yön vermek için gerçekleştirilen dış kaynaklı terör olaylarına rağmen Türkiye'nin yoluna devam edeceğini belirtti.

Toplumda bir sağduyunun oluşması gerektiğinin altını çizen Yetkin, vatandaşın terörle mücadelede devletin yanında olması gerektiğini söyledi.

Yetkin, "Devlete güvenmek, destek olmak gerek. Ankara'daki saldırı herhangi bir iktidara veya bir partiye değil, devlete karşı yapılmıştır. Teröre toplum olarak prim vermemek gerek" sözlerini kullandı.

Öte yandan, patlama nedeniyle zarar gören ve brandayla çevrilen binalardaki esnaf, yaralarını sarıyor.

Bazı dükkan sahipleri temizlik yaparken, bazılarının tadilata girişerek patlamanın acı izlerini silmeye çalıştığı, dükkanlarının önüne ve Meşrutiyet Caddesi girişine büyük Türk bayrakları astığı görülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Türkiye Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title