Haberler

Türkiye Su Altı Sporlarında Hedef Büyüttü

Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Özen: "Oldukça genç ve bize neredeyse 8 10 yıl hizmet edebilecek bir jenerasyon var. 23 yaş altı bu arkadaşlarımız A takımlarda da oynayabiliyorlar.

BURAK AKAY - Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özen, Türkiye'nin su altı sporlarında hedef büyüttüğünü belirterek, "Oldukça genç ve bize neredeyse 8-10 yıl hizmet edebilecek bir jenerasyon var. 23 yaş altı bu arkadaşlarımız A takımlarda da oynayabiliyorlar. Ayrıca 14-18 yaş grubunda çok değerli sporcularımız var" dedi.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl gerçekleştirilecek tüm branşlardaki uluslararası şampiyonalarda katılımcı olacaklarını söyledi.

Her yıl bir önceki seneden daha ileriye gitmeye ve daha çok başarılı olmaya çalıştıklarını dile getiren Özen, katılımcı ve kulüp sayılarındaki artıştan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin özellikle su altı hokeyinde çok başarılı olduğuna işaret eden Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası arenada bir markayız. Özellikle 2005'ten itibaren yükselen bir başarı grafiğimiz var. Geçtiğimiz yıl aslında bir gençleştirme operasyonu yaptık. 23 yaş altı bir kadroyla ilerledik. Dünya şampiyonasında da çeyrek finali hedeflemiştik, 5'incilik gerçekten çok iyi bir derece oldu. İlk 8'de kalmayı hedeflediğimiz takım, bize çeyrek final oynattı. Diğer sevindirici yanı ise 10 maçtan 7 galibiyet, 1 beraberlik aldık. Sadece 2 mağlubiyetimiz var. Oldukça başarılı bir turnuvaydı. Hedefimiz her zaman yarı final ve final, daima ilk 5'te olmak. Sporcularımız buna gerçekten inanıyor. Gerçekten aramızda büyük bir birlik ve beraberlik var. Bu tabii her zaman sahaya çok olumlu yansıyor. Biz de bu anlamda sürdürülebilir başarı için sürekli yeni projeler üretmeye çalışıp sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Uluslararası arenada daha çok katılımcı olmaya çalışıyoruz."

Antrenörlük kurslarına ilgi artıyor

Özen, bu sene turnuvalarda öncekilerden daha başarılı olmak için hazırlıklarının sürdüğünü anlattı.

Yoğun bir çalışma temposunda bulunduklarına değinen Özen, " Türkiye, su altı sporlarında hedef büyüttü. Oldukça genç ve bize neredeyse 8-10 yıl hizmet edebilecek bir jenerasyon var. 23 yaş altı bu arkadaşlarımız A takımlarda da oynayabiliyorlar. Ayrıca 14-18 yaş grubunda çok değerli sporcularımız var. Yeni dönemde 19 yaş altı sporcularımızı turnuvalarda sahaya çıkarıp onlara maç tecrübesi kazandırmak istiyoruz. Özellikle su altı hokeyinde Avrupa'nın ve dünyanın takdir ettiği, önemli başarılara imza atan marka bir ülkeyiz" ifadesini kullandı.

Su altı sporlarının, havuz ve deniz sporları olmak üzere ikiye ayrıldığı bilgisini veren Özen, son yıllarda neredeyse havuzsuz il kalmadığını belirtti. Bundan dolayı devlet yetkililerine teşekkür eden Özen, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllarda sadece 15 kişiyle antrenörlük kursu açarken şu anda 50 kişilik müracaatımız var. Bunlar bizi sevindiriyor. Demek ki bu sporları yapmak isteyen birçok ilden yeni antrenörlerimiz kurslara katılıyor. Sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için değişik illere faaliyetler götürmeye çalışıyoruz. Ülkemizin her iline, her noktasına faaliyet götürmeye çabalıyoruz. Su altı sporlarında aldığımız başarılar, ülke olarak dünya arenasındaki tanınırlığımızı da artırıyor. Örneğin serbest dalışta dünya rekortmenlerimiz var. Bu anlamda Türkiye olarak gerçekten bir markayız. Ayrıca paletli yüzmede artık final oynayabilen, final yüzebilen sporcuları olan bir ülkeyiz. Bu, bireysel bir spor olduğu için daha çok emek, daha çok antrenman gerekiyor ama bunda da final seviyesinde yüzebilecek sporcular kazanmaya başladık." - Çanakkale

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title