Haberler

Türkiye Şehitlerini Anıyor

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan ’’Türkiye Şehitlerini Anıyor’’ etkinliği kapsamında, 16 Mart 2016 tarihinde Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Şehit Piyade Er Hüsnü oğlu Mustafa için tören düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, 16 Mart 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Şehit Piyade Er Hüsnü oğlu Mustafa için tören düzenlendi.

Albay Mustafa Server tarafından sunulan törende, Edirneli Şehit Piyade Er Hüsnü oğlu Mustafa'nın çocukluk yaşlarında doğup büyüdüğü Balkanlardan göçmek zorunda kaldığı belirtİLDİ. Mustafa'nın sevdiği Zeynep ile evlendiğini ve Sevde isminde bir çocukları olduğunu söyleyen Albay Server, Mustafa'nın Balkan Savaşı'nda esir düştüğünü belirtti. Mustafa'nın esaretten kurtulmasın ardından ailesine döndüğünü ifade eden Albay Server, Mustafa'nın Çanakkale Savaşı'nın çıkması üzerine yeniden askerliğe döndüğünü kaydetti. Albay Server, Mustafa'nın düşman uçağının saldırısı sonucu şehit düştüğünü ifade etti.

Şehidin torunu Şükrü Akbal, "Ben gazi damadı şehit torunuyum. Ben kendini bildim bileli dedemden çocuklarıma yadigar bırakacağım bir nesneyi hayal ettim. Bana bugün ümit ettiğim şeylere kavuşturan başta Genelkurmay Başkanlığı ve Mehmetçik Vakfı'na teşekkür ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Harbiye Türkiye Politika Güncel Haberler

title