Haberler

Türkiye Sağlık Sektörü'nden Daha Fazla Pay Alabilir

Güncelleme:

MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu tarafından '2023 Vizyonunda Sağlık Sektörü' konulu sektör zirvesi Çorlu'da gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu tarafından '2023 Vizyonunda Sağlık Sektörü' konulu sektör zirvesi Çorlu'da gerçekleştirildi. Sektör zirvesinde; Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında büyük gelişmeler kaydettiği, bu alanda 2023 hedefleri doğrultusunda yerinde yapılacak AR-GE çalışmaları ve yatırımlar ile daha fazla paya sahip olabileceği belirtildi.

Sağlık Sektör Zirvesi'nde konuşan MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Sarpkaya, Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayarak, 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin Sağlık Sektöründen daha da fazla pay alabileceğini ifade ederken, özellikle Sağlık Turizmi ve ilaç üretiminden ciddi bir katma değer sağlayacağını ifade etti.

MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu önderliğinde gerçekleştirilen '2023 Vizyonunda Sağlık Sektörü' toplantısına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, AK Parti MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Arslan, MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Sarpkaya, MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Oktay Dede, MÜSİAD Üyeleri, doktorlar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Sağlık Sektör zirvesine yoğun bir katılımın gösterildiği günde bin 500'ü yakın kişi oturumları izledi.

İki oturum halinde gerçekleşen çalıştayın sabah düzenlenen oturumunda Sağlık Turizmi Çalışma Masası'nda Sağlık Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Zafer Çukurova, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş, Sağlık Endüstrisi Çalışma Masası'nda T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dr. Akif Akbulat, Sağlıklı Yaşam Çalışma Masası'nda T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, İlaç ve Eczacılık Çalışma Masası'nda T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yrd. Dr. Hüseyin Yılmaz yer aldı. Çalıştayda Sağlık Turizmi'nin bugünü ele alınarak, 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin bu sektörden alabileceği katkıların nasıl arttırılabileceği konuşuldu.

Sarpkaya:" Başka Sektörlerde Aranan Babayiğitler Sağlık Sektöründe de Bulunabilir"

Sabahki oturumun ardından ikinci oturuma geçildi. Oturum öncesi açılış konuşmalarında MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Sarpkaya katılımcılara hitap etti. Sarpkaya konuşmasında Sağlık Sektörü'ndeki fırsatlara vurgu yaparken özellikle Türkiye'nin bulunduğu konumdan dolayı ilaç ihracatı anlamında ciddi bir fırsatlara sahip olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: "Avrupa, Kuzey Afrika Ortadoğu, Kafkaslar ve Rusya'nın toplam ilaç ithalatı 291 milyar dolardır. Bu miktardan alınacak % 1'lik bir pay bile 3 milyar dolara yakın bir rakama tekabül eder." dedi.

MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Sarpakaya, Sağlık Turizmi'nin ciddi bir potansiyel ve fırsatları taşıdığını da ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye bulunduğu konumdan ötürü yerli ilaç üretiminde insanı merkeze koyan bir siyaset düşüncesinin sonucunda son 10 yıldaki Sağlık Sektörü'nde yaşanılan gelişmeyi hepimiz görüyoruz. Bundan 10 yıl önce Sağlık Sektörü'nün bu noktaya gelebileceğini kimse düşünemezdi. Peki, önümüzdeki 10 yılda ne olacak. İşte bugün biz Sağlık Sektör zirvemizde bu stratejiyi konuştuk. Bu sektörü daha ne kadar ileriye taşıyabiliriz niyetiyle bir kaç konu belirledik. Sağlık Sektöründe en önemli kaynak bizim için sağlık turizmi. Yıllık bütçesi 15 milyar dolar olan Sağlık Turizmi'nden ülkemiz daha fazla ne kadar pay alır onu konuştuk. Bunun yanında en çok MÜSİAD mensubu iş adamları olarak yerli üretimin ilaç sanayinin, ki burada 100 milyar dolarlık bir bütçeden bahsediyoruz, bunu biz ülkemize nasıl kazandırız. bunun peşine düştük, bunun formülünü aradık. Başka sektörlerde babayiğitler aranıyor ama ilaç sektöründe babayiğitlerin de olduğunu size sunmak istiyorum. Allah izin verirse MÜSİAD üyeleri olarak daha çok çalışarak ülkemize bu kaynağı getireceğiz" diye konuştu.

Dede:" Hastasını Helikopter Ambulans ile Taşıyan Ülke Konumuna Geldik"

Hüseyin Sarpkaya'dan sonra söz alan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Oktay Dede'de Türkiye'nin en pahalı ilacı kullanan ülke durumundan hastasını uçak ambulans ile taşıyan ülke konumuna geldiğini kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti: "Son 10 yıla kadar özellikle 2000'li yıllarda dünyanın hızla küreselleşip küçüldüğü süreçte Türkiye ve Türk halkı birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında maalesef narkozsuz uyutulmuştur. Dünyanın en pahalı ilaçlarını kullanan, muayene randevuları için haftalarca bekletilen, acile ölüm tehlikesiyle yetiştirilip üç ay sonrasına ameliyat randevusu alınan bir Türkiye'den Kazakistan'da kaza yapan TIR sürücüsünü ambulans uçakla tedavi için getiren bir Türkiye'ye kavuştuk. Sağlıkta gelinen bu noktada en büyük pay sahibi başta özel sektör ve STK'lar ile sürekli istişarede bulunan sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza fedakârlıklarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştayın ikinci oturumuna geçildi

İkinci oturumda T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yrd. Dr. Hüseyin Yılmaz, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Fuat Kantarcı, Terra İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. Öztürk Oran Türkiye'nin ilaç ve tıbbi cihaz noktasında bugünkü durumuna değinerek, stratejik ürünlerin yerli patent ile üretilebilmesi için gereken AR-GE çalışmalarının neler olması üzerinde durdular ve Türkiye'nin bu sektörden alabileceği payın nasıl arttırılabileceği üzerinde görüşlerini belirttiler.

Çalıştay sonrası ortaya çıkan sonuç bildirgesinde Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında büyük gelişmeler kaydettiği, bu alanda 2023 hedefleri doğrultusunda yerinde yapılacak AR-GE çalışmaları ve yatırımlar ile daha fazla paya sahip olabileceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Tekirdağ Türkiye Çorlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title