Haberler

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kuruluyor

İstanbul'da Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla devlet üniversitesi kurulacak Aile sağlığı merkezlerinde, çalışma saatleri dışında acil başvuran hastalara hizmet vermek üzere, aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, gerektiğinde Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeline nöbet görevi verilebilecek.

İstanbul'da Türkiye Sağlık Bilimleri  Üniversitesi  adıyla bir devlet üniversitesi kuruluyor.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Tasarı, vakıf üniversiteleri mütevelli heyet üyelerinin, Yükseköğretim Kurulu'nca uygun bulunması şartını getiriyor.

Vakıflarca kurulacak yükseköğretim kurumlarının, vakıf yönetim organı dışında en az 7 kişiden oluşan bir mütevelli heyeti bulunacak. Mütevelli heyet üyeleri, vakıf yönetim organı tarafından önerilecek ve Yükseköğretim Genel Kurulu'nca üye tamsayısının en az üçte iki çoğunluğunun oyuyla 4 yıl için seçilecek.

Eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmekle birlikte mali borçlarını ödeyemeyecek durumda olduğu tespit edilen vakıf yükseköğretim kurumları hakkında, verilen süre içerisinde mali durumun düzeltilememesi halinde Yükseköğretim Kurulu gerekli tedbirleri alacak.

Yükseköğretim kurumlarında  kayıtlı  olan  öğrencilerin öğrenim süreleri ve sınav haklarının yeniden düzenlenmesini sonucu belirlenen azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmayacak.

Yükseköğretim kurumlarından tasarının yasalaşıp yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna 5 ay içinde başvuruda bulunmaları halinde takip eden eğitim-öğretim  yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

Sağlık bilimleri alanında önlisans diploması almış olanlara, Yükseköğretim Kurulu'nun belirleyeceği ilişkili alanlarda,   Sağlık   Bakanlığı'nda   çalışanlara öncelik tanınarak lisans  tamamlama eğitimi yaptırılacak. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulu'nun  belirleyeceği  alanlarda  uzaktan  eğitim metotları ile verilebilecek.

-Yeni üniversite

İstanbul'da Türkiye Sağlık Bilimleri  Üniversitesi  adıyla  yeni bir devlet üniversitesi kurulacak. Bu üniversite, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Üniversitenin yönetim organları, Yükseköğretim Kanunu'nda öngörülen organlar ile mütevelli heyetinden oluşacak. Mütevelli heyeti, Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı,  rektör, bakanın seçeceği  bir üye ile  Yükseköğretim  Kurulu  tarafından  seçilen profesör  unvanına  sahip  bir üye olmak  üzere, toplam  5 üyeden  oluşacak.

Marmara  Üniversitesi adına  tahsisli  olan  Haydarpaşa  Kampüsü,  Türkiye  Sağlık  Bilimleri Üniversitesi'ne tahsis edilecek.

-Aile sağlığı merkezlerinde nöbet

Türkiye  Halk Sağlığı  Kurumunca  belirlenen  aile  sağlığı  merkezlerinde,  çalışma  saatleri dışında acil başvuran hastalara hizmet vermek üzere, aile hekimleri, aile sağlığı elemanları, gerektiğinde Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeline nöbet görevi verilebilecek.

14 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK'larda  Değişiklik Yapan Kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan belde ve köylerde istihdam  edilen  ebe ve  hemşireler,  haIen görev yaptıkları  yerlerde çalışmaya  ve  mevzuatta  kendileri  için  öngörülen  haklardan  aynı şekilde yararlanmaya devam edecek.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyesi olacak.

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılmasına dair kanun hükümleri çerçevesinde sözleşmeli olarak çalışan tabipler, ihtiyaç halinde, istihdam edildikleri hizmet biriminde olmak kaydıyla, Kamu Hastane Birliklerinde hastane yöneticisi, başhekim ve başhekim yardımcısı pozisyonlarında görevlendirilebilecek. Bu görevlendirilmeden dolayı herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Tasarıyla, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü kaldırılacak.

TÜSEB'in 2014 yılı harcamaları, Maliye Bakanlığınca yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar Sağlık Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Türkiye Kanser Enstitüsü ile Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü 6 ay içinde faaliyete geçirilecek.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Yükseköğretim Genel Kurulu Sağlık Bakanlığı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title