Haberler

Türkiye Oryantring Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Oryantring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, 19-21 Mayıs tarihlerinde Düzce'de gerçekleştirilecek "Türkiye Oryantiring Şampiyonası" ile ilgili ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Oryantring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, 19-21 Mayıs tarihlerinde Düzce'de gerçekleştirilecek "Türkiye Oryantiring Şampiyonası" ile ilgili ziyaretlerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Oryantring Federasyonu, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED) işbirliği ile kentin farklı yerlerinde üç gün sürecek yarışmalar öncesi Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı makamında ziyaret eden Akyüz, çalışmalar hakkında Dağlı'ya bilgi verdi.

Yarışmalar için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Dağlı, "Düzce, oryantring sporu için elverişli bir konuma sahip. Başarılı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra da oryantring ile ilgili her türlü faaliyete açık olduğumuzu, destek sunacağımızı özellikle belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Akyüz ise yarışlara yaklaşık bin 500 kişinin katılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Üç gün boyunca çok dolu dolu bir program geçecek. Cuma günü merkezde Yörükler Bölgesi'nde yarış düzenlenecek. Ayrıca aynı günün akşamında da gece oryantringi yapılacak. Düzce gece oryantringiyle sanıyorum tanışmadı. Bunu ilk defa burada yapacağız ve kalabalık bir grup bekliyoruz. Onun dışında yine cumartesi ve pazar da Kaynaşlı ve merkezde yine iki farklı noktada yarışımız olacak. Pazar günü sezon başından bu yana yapılan yarışlarda Türkiye şampiyonasında dereceye girenlere kupa ve madalyaları verilecek. Böylece Türk Milli Takımı tespit edilecek ve uluslararası dünya şampiyonalarına gidecek takım belirlenecek. Valiliğimiz, belediye başkanlığımız ve il müdürlüğümüzün desteği ile güzel bir organizasyon olacak."

Akyüz, daha sonra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i de ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Görüşmenin ardından ikili, belediye önünde oryantring hakkında farkındalık oluşturmak için hazırlanan parkuru tanıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Valiliği Zülkif Dağlı Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title