Haberler

Türkiye, Önümüzdeki Hafta da Kavrulacak

Güncelleme:

Haziran ayının ikinci haftasında etkili olmaya başlayan aşırı sıcaklar Meteoroloji'nin tahminlerine göre önümüzdeki hafta da artarak etkili olmaya devam edecek.

Haziran ayının ilk haftalarında mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları ikinci haftaya girilmesiyle birlikte artış gösterdi. Türkiye geçtiğimiz çarşamba gününden itibaren sıcak hava dalgasının etkisine girerek mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık dereceleriyle kavrulmaya başladı. Peki önümüzdeki günlerde sıcaklıklar nasıl olacak?

DOĞU'DA DEĞİŞİKLİK YOKKEN BATIDA SICAKLIK ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa ve Ordu çevreleri, Samsun, Tokat, Malatya ve Sivas'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ile 6 derece artması beklenirken, doğu bölgelerde önemli bir değişikliğin olması beklenmiyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 9 DERECE ÜZERİ

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu'nun iç ve doğu kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetlice esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kuvvetli sıcak hava dalgası uyarısı geldi.

"TEDBİRLİ OLMAKTA FAYDA VAR"

Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısında beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile, mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Az bulutlu ve açık. (33)

Ankara: Az bulutlu ve açık. (31)

İzmir: Az bulutlu ve açık.(39)

Adana: Az bulutlu ve açık. (36)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (39)

Samsun : Parçalı çok bulutlu, doğu ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(31)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, rüzgarın, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Sivas'ın doğu kesimlerinin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Rüzgarın, iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık. Rüzgarın, geçecek kıyı kesimlerinde kuzey doğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevreleri ve Malatya'nın doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın ise bölgenin güney ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi ve doğusu ile Şanlıurfa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.




Kaynak: Haberler.com / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Türkiye Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title