Haberler

    Türkiye'nin Tanıtımına Instagram Dopingi

    Dünyaca ünlü Instagram fotoğrafçıları Türkiye’ye geliyor, 24 şehri karış karış geziyor!

    -

    #ComeSeeTurkey projesi, dünyayı kasıp kavuran fotoğraf paylaşımı uygulaması olan Instagram ile diğer güçlü sosyal medya mecralarını kullanarak dinlerin ve binlerce yıllık medeniyetlerin buluştuğu Türkiye'yi, yani Avrupa ile Asya'yı bileştiren toprakları dünyaya anlatmak, tanıtmak için yola çıkıyor.


    Dünyanın dört bir yanından gelecek olan Instagram fotoğrafçılarının bakış açısıyla; ülkemizin kültürünü, tarihini, doğasını ve insanlarını fotoğrafın evrensel dilini kullanarak anlatmayı hedefliyor.


    Sanat hayatının önemli isimlerini yıllar boyu ağırlamış olan ve bu alanda önemli bir yeri bulunan tarihi Park Otel'in nostaljik atmosferi üzerinde yükselen Park Bosphorus Hotel, 16 Nisan sabahında bu çok önemli projenin tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. #ComeSeeTurkey'in ilk fotoğrafçı ekibi 16 Nisan 2014 sabahında, sanata ve sanatçıya her daim destek veren Park Bosphorus Hotel'de yapılan basın toplantısının ardından Türkiye'yi gezmek ve fotoğraflamak için İstanbul'dan başlayarak yola koyuldu.


    24 günde 24 şehir!


    13 farklı ülkeden gelecek 20 Instagram fotoğrafçısını ağırlayacak proje toplam 24 gün sürecek iki ayrı seyahat rotasından meydana geliyor. İki grup halinde, farklı tarihlerde toplam 24 şehri gezecek olan fotoğrafçılar, çektikleri fotoğrafları dünyayla paylaşarak birer kültür elçisine dönüşüyor. Seyahatler boyunca Türkiye'nin önde gelen fotoğrafçılarından biri olan Mustafa Seven de onlara eşlik ediyor.


    T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştirilecek, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından desteklenen, ana sponsorunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin olduğu projenin yönetimi, Türkiye'nin en fazla takip edilen fotoğrafçılarından biri olan ve dünyanın sayılı Instagram fotoğrafçıları arasına giren Mustafa Seven ve ekibi tarafından üstleniliyor.


    #ComeSeeTurkey'in ilk fotoğrafçı ekibi 16 Nisan 2014 sabahında, Park Bosphorus Hotel'de yapılan basın toplantısının ardından Türkiye'yi gezmek ve fotoğraflamak için İstanbul'dan başlayarak yola koyuldu. Projeyi belgeselleştirecek TRT ekibi de fotoğrafçıları adım adım izleyerek kat edilen her kilometreyi kayıt altına alıyor.



    Seyahatlerin her anından çekilen fotoğraflar ve videolar proje için Türkiye'ye gelen Instagram fotoğrafçılarının kişisel Instagram hesaplarından, kampanyanın resmi Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube ve Vine hesapları ile bir seyahat güncesi niteliğindeki bloğundan izlenebilecek. Ayrıca tüm sosyal medya mecralarında #ComeSeeTurkey hashtag'i altından takip edilebilecek.


    Tamamen sosyal medya üzerinden yürütülecek projenin dünyanın dört bir yanından insanlara ulaşması hedefleniyor. ComeSeeTurkey seyahatleri ile ortaya çıkacak Türkiye fotoğraflarının gezici sergiler ile dünyayı dolaşması ve kitaplaştırılması planlanıyor.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Instagram Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title