Haberler

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Akça'nın Görev Süresinin Dolması

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, görev süresinin dolması sebebiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu'ya veda ziyaretinde bulundu.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, görev süresinin dolması sebebiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu'ya veda ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Akça, veda ziyaretleri kapsamında ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Akça burada yaptığı konuşmada, kısa süre birlikte çalışma fırsatı bulunduğu Cumhurbaşkanı Akıncı'ya teşekkür etti.

Akıncı'nın yakınlığını ve nezaketini her zaman hissettiğini ifade eden Akça, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın veda resepsiyonuna gelip, kendilerini onurlandırmasından etkilendiğini belirtti.

Yeni bir göreve başlayacağını ancak Kıbrıs ile ilişkilerinin süreceğini ifade eden Akça, konuşmasının sonunda Akıncı'ya başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Kıbrıs Türk halkına farklı düzeylerde, değişlik kademelerde ve son olarak da büyükelçi sıfatıyla yapmış olduğu değerli hizmetler nedeniyle Akça'ya teşekkür etti.

Akça'nın adada bulunduğu süre içerisinde verdiği katkıların her zaman takdirle anılacağına inandığını dile getiren Akıncı, Akça'ya, yeni görevinde başarı, sağlık, huzur ve mutluluk diledi.

Diyalogların dünyanın neresinde olursa olsun bir kez başladı mı devam etmesi gerektiğini söyleyen Akıncı, Akça ile kısa süre çalışma fırsatı bulduğunu ve bu süre içerisinde verimli diyalogları olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Görüşmenin ardından Büyükelçi Akça, Meclis Başkanı Sibel Sibel ve KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu'ya veda ziyaretinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'da Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın yerine bu göreve Derya Kanbay'ı atamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akıncı Türkiye Kıbrıs Akça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title