Haberler

Türkiye'nin İlk Karma Mehteran Takımı Kuruldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Türkiye’nin ilk karma mehteran takımı kuruldu.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Türkiye'nin ilk karma mehteran takımı kuruldu. Gazipaşa Belediyesi tarafından ilçe halkının gönüllü katılımıyla kurulan mehteran takımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

5 kadın 35 erkekten olmak üzere toplam 40 gönüllünün yer aldığı mehteran takımı, haftanın her günü 18.00-20.00 saatleri arasında şehir stadında Mehteran Hocası Ümit Meşe tarafından eğitiliyor.

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, yaptığı açıklamada, "Gazipaşa Belediyesi olarak gönüllülerden oluşan mehteran takımını kurmuş bulunuyoruz. Arkadaşlarımız çok gayretli ve istekli çalışıyorlar. İnşallah çalışma bittiği zaman mehteran takımımız Antalya bölgesindeki kutlamalarda Gazipaşa Mehteranı olarak boy gösterecek" dedi. Mehteranın çaldığı zaman dinleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardığını belirten Başkan Çelik, mehter çaldığında içindeki duyguların coştuğunu söyledi.

"KARMA MEHTERAN TAKIMI YOK"

Mehteran hocası Ümit Meşe ise Türkiye'nin ilk karma mehteran takımını Gazipaşa'da kurduklarını belirterek, "Osmanlı'dan gelen bu mirası Gazipaşa'da yaşatmaktan onur duyuyoruz. Bu mirası Gazipaşa'da canlandırmak büyük bir iş. Türkiye'de bayan mehter takımı var, büyük mehter takımı var, lise mehter takımı var, engellilerin mehter takımı var ama karma hiç mehteran takımımız olmamıştı. Kadın ve erkeklerden oluşan bir mehteran takımını ilk kez Gazipaşa'da kurduk. Arkadaşlar gayet yetenekli. İlk konserimizi Gazipaşa'da vereceğiz" diye konuştu.

HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Mehteran takımından Fatih Gül, hep bir mehter takımında olma arzusu taşıdığını, bu hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek bu imkanı kendilerine sunduğu için Başkan Çelik'e teşekkür etti.

Takımın kadın üyelerinden Suzan Tufan ise, "Osmanlı İmparatorluğunun şaşaalı dönemini mehteran vasıtasıyla hissediyoruz. O döneme yetişemesek de bu yolla o dönemi geri getiriyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adil Çelik Gazipaşa Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title