Haberler

Türkiye'nin İlk Diyanet Kompleksi Bursa'da İnşa Edilecek

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde inşa edilecek.

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde inşa edilecek. 4 Temmuz 2014 Perşembe günü 150 dönümlük arazinin üzerine temeli atılacak olan komplekste, akademiden yatılı Kur'an kurslarına, 3 bin kişilik camiden, kapalı ve açık spor alanlarına, Kütüphaneden kreşe kadar her şey olacak.

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy'de yükselecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Nilüfer İlçe Müftülüğüne kazandırılan 150 dönümlük arazinin mimari projesi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı KİPTAŞ tarafından yapıldı. 3 yılda tamamlanan arazinin imar ve altyapı çalışmalarının ardından 04 Temmuz 2014 Perşembe günü görkemli bir törenle temeli atılacak.

Projenin gerçekleştirme aşamasında Bursa Valiliğinin, Bursa İl Müftülüğünün, Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Nilüfer Belediyesinin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının büyük desteğini aldıklarını ifade eden Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Türkiye'de böyle bir projenin bu alanda ilk olması ve bundan sonraki bu amaçlı projelere örnek olmasını umuyorum. Tarihimizden getirdiğimiz ilmi mirasımızı, çağın gerekleriyle harmanlayarak, bu günün ve geleceğin ihtiyacını karşılayabilecek donanımda din eğitimi veren kurumları inşa etmek günümüzün en önemli meselelerinden biridir" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk diyanet kompleksi olarak tarihe geçecek olan külliyede şu üniteler bulunuyor:

"Diyanet akademisi, 250 kişilik yatılı kız Kur'an kursu, 250 kişilik yatılı erkek Kur'an kursu, öğrenci yurdu, 3 bin kişilik cami, Kapalı ve açık spor alanları, 32 derslik imam hatip lisesi, kütüphane ve sosyal tesisler, kursiyer lojmanları ve kreş." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Doğanköy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title