Haberler

Türkiye'nin İlk Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı Atatürk Üniversitesinde Açıldı

Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi iş birliğiyle Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde açılan Türkiye'nin ilk Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı bölümüne 500 öğrenci alınacak.

Erzurum'da Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi iş birliğiyle Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde açılan Türkiye'nin ilk Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı bölümüne 500 öğrenci alınacak. Öğrenciler iki yıl süreyle gördükleri eğitim sonrasında Turkcell Global Bilginin çağrı merkezlerinde çalışacak.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde yapılan imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Turkcell Akademi Bölüm Başkanı Banu İşçi Sezen ve Turkcell Global Bilgi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımıcısı Ersin Aydın katıldı. Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi iş birliğiyle Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde açılan ve Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans programı bölümüne 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında 500 öğrenci alınacak. İki yıllık uzaktan eğitim süreci içinde öğrenciler, Sözlü İletişim ve Hitabet, Halkla İlişkiler, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Çağrı Merkezi Yönetiminde Ölçkme ve Değrlendirme Teknikleri, İkna ve İkna Psikolojisi ile Kriz yönetimi alanlarında eğitim görecek.

İmza töreninde konuşma yapan Turkcell Akademi Bölüm Başkanı Banu İşçi Sezen çağrı merkezi sektörünün Türkiye'de giderek büyüdüğünü ve 40 bin kişiye istihdam sağladığını söyledi. İki yıl sonra Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programının ilk mezunlarını vereceğini anımsatan Sezen "Amacımız sektörümüze nitelikli insan gücü yetiştirmek ve istihdam etmektir. 500 öğrencinin alınacağı program sektördeki nitelikli eleman açığının kapatılmasını sağlayacak. Program bizlere heyecan veriyor. Öğrencilere program sayesinde kaliteli bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz. 2 yıllık programın sonunda çağrı merkezi elemanı yetiştirmenin ötesinde müşteri temsilcisi de yetşitirerek istihdama katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programının Türkiye'de önemli bir gereksinimi karşılamak için açıldığını belirterek "Türkiye'de çağrı merkezi sektörünün yaşadığı sıkıntıların başında sistemli bir mesleki eğitimin geliştirilmemiş olması gelmektedir. Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda atılan büyük bir adımdır" dedi.

Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Akademi iş birliğiyle Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde açılan Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans programı imza töreninde Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı fakülte dekanları ile Türkcel çalışanları hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title