Haberler

Türkiye'nin En Büyük Hayvanat Bahçesi Ziyaretçi Akınına Uğradı

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi ziyaretçi akınına uğradıGAZİANTEP - Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Gaziantep'te umut, erken gelen bahar mevsimi oldu.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi ziyaretçi akınına uğradı

GAZİANTEP - Son dönemlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Gaziantep'te umut, erken gelen bahar mevsimi oldu. Sıcak geçen hafta sonu Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesine ziyaretçi akınına uğradı.

Son yıllarda DEAŞ terör örgütünün art arda düzenlendiği terör saldırıları nedeniyle turizm açısından zor günler geçiren Gaziantep'te erken gelen bahar mevsimi umut oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de şimdi Gaziantep'e gelme zamanı sloganıyla başlattığı kampanya ile bölgeye gelen turist kafilelerinde artış başlarken, ısınan havalarla birlikte Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Havaların ısınması ile birlikte hafta sonunu da fırsat bilen vatandaşlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesine akın etti.

Milyonlarca kişi ziyaret etti

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü dünyanın da dördüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat bahçesi, yapıldığı 2001 tarihinden günümüze milyonlarca kişi kişi ziyaret etti. Yurt içi ve yurt dışından da ziyaretçileri ağırlayan hayvanat bahçesine en fazla ilgi gösteren ise çocuklar oluyor.

"Hedef 3,5 milyon ziyaretçi"

Hayvanat Bahçesine 2016 yılında 3 milyon 125 bin kişinin ziyaret ettiği, bu yıl ise hedef 3.5 milyon kişi olduğu belirtildi. Hedefe ulaşmak için gerekli hazırlıkların tamamlandığı belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Hayvanat bahçemizde safari parklar bunun yanında doğa müzesi yakın zamanda açacağız.Akvaryum birimleri primatların bulunduğu kuş kafeslerin olduğu aynı zamanda büyük göletlerin olduğu bin dönümlük bir arazinin üzerine kurulmuş bir hayvanat bahçesidir.Hayvanat Bahçemizde 2016 yılında yaklaşık olarak 3 milyon 125 bin kişi ziyaret etti.Bu yıl ise yaklaşık 3.5 milyon kişi hedeflemekteyiz. Geçen seneye göre değerlendirecek olursak hayvanat bahçemizi 2016 yılında bu yıl ve ilk 3 ay arasında fark ise 470 bin kişi ziyaret etmiş bulunmakta buda tabi sevindirici bir durumdur.Aynı zamanda Türkiye'nin her tarafında Gaziantep hayvanat bahçemize ziyaretçilerimiz gelmektedir.Türkiye'de yaklaşık 15 yer arasında görülmesi gereken yer arasına gelmiş bulunmaktadır.Bu da aynı zamanda Gaziantep'inde ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

Ayılar, filler, kaplanlar, ceylanlar ilgi görüyor.

Havaların sıcak olmasını bilen vatandaşlar bunu fırsata çevirerek hayvanat bahçesini gezmeye geldiklerini dile getirerek, "Fırsat bildik tabi eş dost toplandık geldik.Gene olduğu gibi çok güzel ve kalabalık herkes bir arada geziyor.Çok güzel her gün gelişmesinden belli milyonlarca turist ağırlığı görüyoruz.Gaziantep için güzel bir gezi ve gurur kaynağımız civarı illerden gelen kısacası çok memnunuz.Baharın gelmesiyle çocuklarla beraber hafta sonunun tadını çıkarıyoruz.Hayvanat bahçesi geçen sene yaz mevsiminden bu güne gelmiyorduk.Havalar ısınınca çocuklarla beraber gezmek için geldik" diye konuştu.

(MB-KU-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Fatma Şahin Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title